Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

COVID-19 forsker bliver professor

Hvordan bekæmper vi bedst COVID-19 og lignende vira? Vacciner og antistofterapi lyder svaret fra Martin Tolstrup, ny professor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet.

06.07.2021 | Lene Halgaard

Som ny professor får Martin Tolstrup fra Institut for Klinisk Medicin mulighed for at intensivere sin forskning i vacciner og antistoffer. Målet er at finde bedre behandlingsmuligheder til patienter med svære infektioner. Foto: Tonny Foghmar, AUH

Når vi bliver angrebet af virus som COVID-19, producerer vi antistoffer i blodet for at bekæmpe sygdommen. Men for personer med kroniske lidelser skal immunsystemet have hjælp. Martin Tolstrup forsker ved afdelingen for infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital i, hvilke behandlingsmuligheder der gør os i stand til at bekæmpe virusinfektioner bedst. I den sammenhæng handler det om at hjælpe vores immunsystem og her har især en effektiv vaccine meget stor betydning.

Martin Tolstrup undersøger derfor sammenhængen mellem vaccination med RNA-vacciner fra Moderna og Pfizer-BioNTech og den immunitet og graden af beskyttelse, som vi opnår mod COVID-19. Martin Tolstrup forsker desuden i anvendelse af specifikke antistoffer til behandling af både COVID-19 men også til patienter med kroniske virusinfektioner som HIV-1, hvor immunsystemet har ekstra brug for hjælp for effektivt at fjerne infektionen.

Kontakt

Professor, PhD Martin Tolstrup
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Infektionssygdomme
Mobil: 20 67 97 41
Mail: mtol@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder