Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Doping skal ud af fitnessmiljøerne

Lektor, ph.d. Ask Vest Christiansen fra Aarhus Universitet har modtaget en bevilling, der skal skærpe opmærksomheden på, hvordan man bekæmper doping blandt motionister.

09.03.2017 | Helle Horskjær Hansen

Ask Vest Christiansens forskning fokuserer både på dopingkulturer i elitesport og på præstationsfremmende stoffer i fitnessmiljøerne.

Ask Vest Christiansens forskning fokuserer både på dopingkulturer i elitesport og på præstationsfremmende stoffer i fitnessmiljøerne.

Doping er ikke forbeholdt konkurrencemiljøer og eliteidræt, også motionister i fitnesscentre  doper sig for at kunne præstere mere og få større muskler.

Formålet med bevillingen fra Erasmus og EU,  som Ask Vest Christiansen har modtaget, er at undersøge, hvordan man kommer doping i motionsidrætten til livs i de 28 EU-lande. I den forbindelse skal projektet også se på mulighederne for en fælles regulering af sports-kosttilskud i Europa.

Ambitionen med projektet er at få delt erfaringerne om god praksis på området til alle relevante interessenter som eksempelvis idrætsorganisationerne, industrien og beslutningstagere.

Bevillingen er finansieret dels af Erasmus+ programmet, dels af EU. Den er på 317.600 Euro, hvoraf AU's andel udgør 25.114 Euro.   

Kontakt

Ph.d., lektor Ask Vest Christiansen
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed, Sektion for Idræt
Mobil: 27 78 28 33
Mail: avc@ph.au.dk

 

 

(opdateret 13.3 med størrelse på bevilling)

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed, Health, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende