Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Forskere skal undersøge sammenhængen mellem leddegigt og paradentose

Rodrigo Lopez, professor på Institut for Odontologi og Oral Sundhed på Aarhus Universitet, har netop modtaget 150.000 kr. fra Gigtforeningen. Bevillingen skal bruges til at undersøge sammenhængen mellem leddegigt og risikoen for at udvikle paradentose.

21.01.2019 | Helle Horskjær Hansen

Bevillingen fra Gigtforeningen skal bruges til at undersøge sammenhængen mellem leddegigt og risikoen for at udvikle paradentose.

Bevillingen fra Gigtforeningen skal bruges til at undersøge sammenhængen mellem leddegigt og risikoen for at udvikle paradentose.

Kan paradentose have aktier i leddegigt? Det vil Sektion for Parodontologi med Rodrigo Lopez i spidsen  undersøge i et nyt nationalt forskningsprojekt, som bliver en realitet med en bevilling fra Gigtforeningen.

Undersøgelsen vil også belyse om udgifter til tandbehandlingen er større hos patienter med leddegigt  end patienter, der ikke har leddegigt.

Forskningen kan på sigt danne grundlag for at planlægge tandplejen til patienter med leddegigt bedre.

Kontakt

Rodrigo Lopez
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi og Oral Sundhed, Sektion for Parodontologi
87 16 81 12
rlopez@dent.au.dk

Navnenyt, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Health, Offentligheden/Pressen, Health, Udvekslingsstuderende, Teknisk/administrativ medarbejder