Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Health skruer ned for de økonomiske forventninger

Faldende indtægter på uddannelse, mindre overhead og økonomiske udfordringer på institutterne betyder, at Health kan risikere at komme ud af 2017 med et underskud på godt 16 millioner kroner.

23.05.2017 | Ulla Krag Jespersen

Health kan risikere at komme ud af 2017 med et underskud på godt 16 millioner kroner. Foto: Lars Kruse.

Hvis de økonomiske prognoser holder stik, må Health imødese et underskud i 2017 på 16,3 mio. kr. Det står i skarp kontrast til det positive resultat på godt 10 millioner kr., som fakultetet sidste år budgetterede med.

Forklaringen skal især findes på uddannelsesområdet, hvor fremdriftsreformen for alvor slår igennem med lavere takster på færdiggørelsesbonus og en større fremdriftsbøde. Det er især de medicin- og idrætsstuderende, som fylder meget i regnskabet, når de ikke bliver færdige til den normerede tid. Sammenlagt falder finanslovstilskuddet til fakultetet derfor med 13 mio. kr. alene i 2017.

Der er i regnskabet også skruet ned for forventningerne til hjemtagning af eksterne midler på 21 mio. kr. og til indtægter på overhead på 3 mio. kr.

Endelig står også institutterne over for økonomiske udfordringer. Mange institutter forventer et underskud, og derfor bliver der nu arbejdet intensivt på at dække af og vise tilbageholdenhed.

Det stærke fokus på omkostninger betyder, at det endnu er for tidligt at sige, om bundlinjen med udgangen af året ender på prognosens minus på 16 mio. kr. Især er der stor usikkerhed om efterårets uddannelsesindtægter. Hvis flere studerende end forudset bliver færdige på normeret tid, kan billedet stadig ændre sig.

Administrativt, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Odontologi, Institut for Retsmedicin