Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Henning Grønbæk er ny klinisk lærestolsprofessor

Med ansættelsen af Henning Grønbæk som ny klinisk lærestolsprofessor på Aarhus Universitet kan både forskning og patienter se frem til en styrket indsats inden for lever-, mave- og tarmsygdomme.

13.12.2021 | Lise Wendel Eriksen

Som klinisk lærestolsprofessor er Henning Grønbæk ansvarlig for den kliniske forskning, der foregår mellem Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital inden for lever-, mave- og tarmsygdomme. Foto: AUH

Henning Grønbæks eget forskningsområde omfatter inflammatoriske leversygdomme og især non-alkoholisk fedtleversygdom. Han undersøger biomarkører, der kan sige noget om leversygdommenes sværhedsgrad og prognosen for patienten, ligesom Henning Grønbæk udfører behandlingsstudier med bl.a. mælkeproteiner. Henning Grønbæk, der også er overlæge på Aarhus Universitetshospital, beskæftiger sig desuden med primær leverkræft og såkaldte neuroendokrine tumorer, hvor universitetshospitalet har særlig behandlingsekspertise.

Som klinisk lærestolsprofessor er Henning Grønbæk ansvarlig for den kliniske forskning, der foregår mellem Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital inden for lever-, mave- og tarmsygdomme. Og som forskningsleder er det hans opgave at skabe synergi og samarbejde lokalt, nationalt og internationalt med henblik på at øge kvaliteten af den forskning og af den forskningsbaserede behandling, der foregår i Aarhus.

Henning Grønbæk tiltrådte stillingen som klinisk lærestolsprofessor på Institut for Klinisk Medicin den 1. december 2021.

Kontakt

Klinisk lærestolsprofessor Henning Grønbæk
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Lever-, Mave- og Tarmsygdomme
Mobil: 21 67 92 81
Mail: henning.gronbaek@clin.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder