Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Skou-prisen åbner døre til fondene

Jens Christian Skou-prisen prisen er mere værd end æren og de 100.000 kr., der følger med den. Tidligere prismodtager Maiken Stilling fortæller, hvordan prisen har gjort vejen til ekstern forskningsfinansiering lettere.

27.05.2019 | Sabina Bjerre Hansen

Sidste år overrakte prodekan Ole Steen Nielsen sammen med Jens Christian Skous nu afdøde hustru Ellen-Margrethe Skou fakultetets talentpris til Maiken Stilling ved et arrangement i AIAS-bygningen. Foto: Melissa Yildirim/AU.

Sidste år overrakte prodekan Ole Steen Nielsen sammen med Jens Christian Skous nu afdøde hustru Ellen-Margrethe Skou fakultetets talentpris til Maiken Stilling ved et arrangement i AIAS-bygningen. Foto: Melissa Yildirim/AU.

Health uddeler hvert år Jens Christian Skou-prisen til en ung forsker i international særklasse. En forsker, som er ekstraordinært talentfuld inden for sit forskningsfelt, og som er både kreativ og produktiv. Sidste år gik prisen til lektor og ph.d. Maiken Stilling fra Institut for Klinisk Medicin, som fortæller, at Jens Christian Skou-prisen har gjort en forskel for både hende og hendes forskerkolleger.

Skou-prisen giver omtale og letter adgang til fonde

”Skou-prisen har på flere måder øget omverdenens interesse for vores arbejde. Vi har længe været blandt de førende i verden inden for vores forskningsfelt, men prisen har gjort vores forskning mere synlig – både i de faglige fællesskaber og i medierne. Og det gælder nationalt såvel som internationalt,” siger Maiken Stilling og fortsætter:

”Prisen har også åbnet flere døre i forhold til at hente ekstern finansiering til vores forskningsprojekter, og det er helt essentielt for, at vi kan fortsætte det gode udviklingsarbejde. Jeg er stadig meget stolt og beæret over, at jeg fik prisen sidste år, ikke mindst fordi den efter min mening afspejler og anerkender hele forskningsgruppens succes og udvikling. Forskning er i høj grad et team work,” siger hun.  

Institutlederne indstiller kandidater

Kun Healths fem institutledere kan indstille kandidater til Jens Christian Skou-prisen, og kandidaterne skal leve op til en række kriterier. Fx skal prismodtageren enten være ansat som postdoc, adjunkt eller lektor på Health. Og hun eller han må tidligst have opnået en ph.d.-grad ti år inden modtagelse af prisen (evt. barselsorlov og militærtjeneste kan fraregnes). Prisen kan ikke søges.

Alle er velkomne til prisuddelingen

Jens Christian Skou-prisen uddeles i år fredag den 4. oktober 2019 fra kl. 13-15 på AU, og arrangementet er åbent for alle ved tilmelding via AU’s webshop


Læs mere om Jens Christian Skou-prisen og de første prismodtagere i artiklerne herunder:

Ny pris på Health skal hædre forskertalenter

2018:
Kliniker med unikt forskertalent får Skou-prisen 2018

Mød Maiken Stilling – årets Skou-prismodtager

2017:
Nysgerrigt og nørdet stortalent får fornem fakultetspris

Ekstraordinært forskertalent får Jens Christian Skou-prisen 2017

2016:
Forskertalent i særklasse får Jens Christian Skou-prisen

Prismodtager fandt sin karrierevej som 15-årig  


Bevillinger og priser, Forskning, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, IOOS