Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

International diabetesforsker bliver tilknyttet Aarhus Universitet

Engelske Rebecca Simmons har fået et AIAS Fellowship ved AU. Her skal hun forske i screening og behandling af diabetes.

30.08.2016 | Helle Horskjær Hansen

Den engelske diabetesforsker Rebecca Simmons har normalt sin gang på University of Cambridge. De næste 18 måneder skal hun tilbringe på Aarhus Uiversitet som AIAS fellow.

Den engelske diabetesforsker Rebecca Simmons har normalt sin gang på University of Cambridge. De næste 18 måneder skal hun tilbringe på Aarhus Uiversitet som AIAS fellow.

De næste 18 måneder bliver Rebecca Simmons en del af Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet. Hun har netop modtaget et AIAS Fellowship, som skal bruges til at sætte endnu mere fokus på forebyggelse af diabetes.

”Type2-diabetikere er i høj risiko for at få hjerteanfald eller slagtilfælde. Udfordringen er, at mange med diabetes er udiagnosticerede. Og det er et stærkt argument for at screene og behandle tilstanden tidligt,” siger Rebecca Simmons, som gør brug af nationale registerdata i sin forskning.

”Min forskning kan bruges til at informere sundhedspersonale og beslutningstagere om usikkerheder i forbindelse med screening for og behandling af diabetes,” fortæller hun.

Rebecca Simmons’ forskningsresultater kunne for eksempel bruges som grundlag for en beslutning om, hvorvidt den danske regering bør finansiere et nationalt screeningsprogram for diabetes. Og hvis svaret er ja, kan forskningsresultaterne også give et praj om, hvordan et sådant program eventuelt skal se ud.

”Mit fellowship giver mig chancen for at udvikle og udvide min forskning og derved bidrage til at forbedre befolkningens sundhed. Jeg swer meget frem til at komme i gang,” siger Rebecca Simmons.

Yderligere oplysninger

Professor Rebecca Simmons
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
rsio@ph.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Videnskabelig medarbejder, Ph.d.-studerende, Udvekslingsstuderende