Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Michael Hasenkam forlader prodekanstilling ved Aarhus Universitet

Professor J. Michael Hasenkam forlader sin stilling som prodekan for videnudveksling på Aarhus Universitet med udgangen af oktober. Han vender tilbage til sit tidligere job som professor.

01.10.2014 | Ulla Krag Jespersen

J. Michael Hasenkam forlader sin stilling som prodekan på Health og vender nu tilbage til professorgerningen. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation.

J. Michael Hasenkam forlader sin stilling som prodekan på Health og vender nu tilbage til professorgerningen. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation.

Med virkning fra den 1. november 2014 forlader professor dr.med. J. Michael Hasenkam sin stilling som prodekan for videnudveksling på Aarhus Universitet for at vende tilbage til et job som professor ved Institut for Klinisk Medicin, ligeledes på Aarhus Universitet.

J. Michael Hasenkam har beklædt posten som prodekan på det sundhedsvidenskabelige fakultet Health siden 2011 og er både inden for og uden for de gule mure på Aarhus Universitet kendt for sit utrættelige arbejde med at styrke samarbejdet mellem universitet og erhvervsliv.

Han har i sin tid som prodekan arbejdet systematisk på at lette erhvervslivets adgang til universitetet og har engageret sig i adskillige projekter med det formål at åbne universitetet for dialog med det omgivende samfund. I medierne har han bl.a. gjort sig bemærket ved at opfordre forskende læger til at samarbejde med medicinalindustrien – til gavn for patienterne.

Inden for det medico-tekniske område har han især arbejdet for at gøre telemedicin til en koordineret indsats fra forskere, sundhedsvæsen og virksomheder, hvor hensigten er at definere fremtidens sygdomsbehandling. 

”Det er med meget stor beklagelse, at jeg har modtaget Michaels opsigelse. Han har leveret en kæmpe indsats som prodekan på Health, og det bliver svært for Aarhus Universitet at løfte opgaven uden hans deltagelse. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke ham, både for hans engagement og for de resultater, han har opnået”, siger dekan Allan Flyvbjerg.

J. Michael Hasenkam vil pr. 1. november vende tilbage til et job som professor ved Institut for Klinisk Medicin, hvor han tidligere har været ansat som forsker i eksperimentel hjertekirurgi.

Yderligere oplysninger

Prodekan J. Michael Hasenkam
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 4091 3616
hasenkam@au.dk

Dekan Allan Flyvbjerg
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 5177 9548
dean.health@au.dk

Navnenyt, Alumne, Health, Health, Forskningsårsstuderende, Offentligheden/Pressen, Ph.d.-studerende, Studerende, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder