Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Millionbevilling skal forbedre behandlingen af osteoporose

Professor Bente Lomholt Langdahl fra Aarhus Universitet får 25 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til i samarbejde med kollegaer fra hele landet at undersøge, hvordan man bedst behandler personer med knogleskørhed.

12.01.2022 | Lise Wendel Eriksen

Professor Bente Langdahl fra IKM står i spidsen for et stort forskningsprojekt om osteoporose, som Novo Nordisk Fonden bevilger 25 mio. kr. til. Foto: Privat

650.000 danskere lider af osteoporose eller ’knogleskørhed’, men kun 172.000 ved det, og af dem er blot 90.000 i behandling. Det er den behandling, som de danske forskere med Bente Langdahl i spidsen skal kortlægge og undersøge, hvordan man forbedrer.

I forskningsprojektet, der varer fem år og er støtte med 25 mio. kr. af Novo Nordisk Fonden, skal forskerne lave tre kliniske studier og etablere et register over forekomsten og behandlingen af osteoporose i Danmark.

Målet er, at osteoporose-patienter skal have en langt mere individualiseret behandling, der ikke bare virker på den korte bane, men også vil forhindre antallet af knoglebrud i ti år eller mere. Ifølge Bente Langdahl, som også er overlæge på Aarhus Universitetshospital, vil forskningsresultaterne også få stor indflydelse på behandlingen af osteoporose internationalt.

Omtalen her er baseret på pressemateriale fra Novo Nordisk Fonden.

Kontakt

Klinisk professor og overlæge Bente Lomholt Langdahl
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Hormon- og Knoglesygdomme
Mail: bente.langdahl@clin.au.dk

Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen