Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Mød Aarhus Universitet i kulturbyen

Mød robotter, oplev et interaktivt modeshow på vandet og deltag i et Reformations-laboratorium. Aarhus Universitet er involveret i en række aktiviteter i Aarhus2017 - få en smagsprøve på nogle af arrangementerne her.

10.01.2017 | Ida Hammerich Nielson

Mode og teknologi går op i en højere enhed, når modeshowet Aarhus Walks on Water går på vandet i kulturhovedstaden. Arrangementet ligger i regi af 2017Academy, som er en uddannelsesplatform i et strategisk partnerskab mellem Fonden2017, AU Arts og VIA. Foto: Anders Trærup

Århundredets Festival – Europa 1950-2000 (3.-12. marts 2917)
Århundredets Festival kaster i kulturbyåret et blik på Europa 1950-2000. I løbet af de 50 år sender vi mænd til månen, kvinder i kamp og hippier på ølejr. Ungdomsoprøret slår rod, mens fremmedarbejderne flytter ind, og Europas jerntæppe deler både befolkningen og velstanden. På kanten af årtusindskiftet tager den teknologiske udvikling for alvor fart. PC’er og mobiltelefon bliver hvermandseje, og det verdens­omspændende internet gør verden mindre.

Læs mere

Robotterne kommer (27.-28. maj 2017)
Aarhus Kommune og Aarhus Universitet byder velkommen til mere end 1000 unge fra hele verden, der samles for at finde ud af, hvem der er bedst til at bygge og programmere LEGO-robotter. First® LEGO® LEAGUE Open European Championship 2017 vil foregå på Navitas. De unge deltagere, der er mellem 10 og 16 år, kommer fra omkring 45 lande og fra seks forskellige verdensdele. De har alle vundet nationale turneringer og repræsenterer deres lande i denne internationale robot-olympiade.

Læs mere

Modeshow på vandet (16. september 2017)
Oplev et spektakulært og anderledes modeshow, når mode og ny teknologi sammen går på vandet fra Aarhus og ud i verden. Aarhus Å, Dokk1 og Aarhus Havn udgør scenen for Aarhus Walks on Water, der omfatter digitale facadeshows, interaktive e-tekstiler og lydrum. Studerende og forskere fra Aarhus Universitet er med i projektet.

Læs mere 

Gentænk Reformationen på Bispetorv (31. oktober 2017)
På selve dagen for 500-året for Luthers teser vil Reformationens ånd genopstå på Bispetorv i Aarhus. Aarhus Universitet, Aarhus Domkirke og Folkeuniversitetet forvandler torvet og de omkringliggende bygninger til et 'gentænkningslaboratorium', Rethink Reformation, hvor du kan bidrage til at gentænke Reformationens teorier til visioner for verden i dag.  Efter eventen på Bispetorv er Aarhus Universitet vært for en international forskningskonference om Reformationens indflydelse på dansk og europæisk historie og nutidens samfund.

Læs mere

Læs mere om forskningskonferencen

Symposium om smag (4.-5. november 2017)
Symposiet ”Creative Tastebuds” stiller nye spørgsmål om smag i mødet mellem naturvidenskab og humaniora. Hvilke forbindelser er der mellem kultur og hjerne, når det handler om smag? Symposiet præsenterer synspunkter fra førende personer fra den humanistiske og den naturvidenskabelige verden, og performere fra de kreative erhverv vil gå i dialog med forskerne og lave eksperimenter med publikum.

Læs mere

Konference: Gentænk værdien af kunst og kultur (8.-11. november 2017)
Aarhus Universitet vært for konferencen RE-Value – Gentænk værdien af kunst og kultur. Konferencen bliver afholdt i samarbejde med Aarhus 2017 og UNeECC (The University Network of the European Capitals of Culture). Konferencen tager udgangspunkt i spørgsmålet: Hvordan kan vi forstå og tale om værdien af kunst og kultur? Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017 giver en oplagt mulighed for se, hvordan kultur kan skabe forandringer i samfundet.

Læs mere

 

Se hele programmet for Aarhus2017

Læs om AU’s samlede engagement i Aarhus2017

 

 

 Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder, Enhedsadministration, Samarbejde, Ekstern målgruppe, Studier