Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Mød nobelpristager Peter C. Agre

Nobelpristager i kemi Peter C. Agre kommer på virtuelt besøg og fortæller om sin akademiske karriere under overskriften “A Life in Science: Challenges & Rewards”.

24.03.2021 | Health Kommunikation

Dato ons 21 apr
Tid 14:30 16:00
Sted Online på Zoom
Tilmelding er lukket

Peter C. Agre fik nobelprisen i kemi i 2003 for sin opdagelse af aquaporiner – vandkanaler, som er proteiner, der flytter vandmolekyler igennem cellemembranen. Opdagelsen var banebrydende og har åbnet nye muligheder for at forstå og udvikle nye og mere effektive lægemidler til behandling af bl.a. alvorlige nyre-, hjerte- og leversygdomme, hvor regulering af kroppens vand og salt balance er forstyrret.

Det er dog ikke kun forskere og andre med indsigt i molekylærbiologi og medicin, der kan glæde sig til Peter C. Agres besøg. Arrangementet henvender sig til alle ambitiøse forskere og er åbent for alle interesserede.

Oplægget handler bl.a. om motivation, udfordringer, karriereveje og etik. Og om, hvorfor det er så afgørende at arbejde i forskellige akademiske miljøer, nationalt og internationalt.

Program:

  • Velkomst ved dekan Lars Bo Nielsen
  • Oplæg med titlen “A Life in Science: Challenges & Rewards” ved nobelpristager og professor Peter C. Agre
  • Nobelpristager og professor Peter C. Agre svarer på spørgsmål fra deltagerne
  • Afrunding ved dekan Lars Bo Nielsen.

Arrangementet er åbent for alle ved tilmelding via Conference Manager

Sidste frist for tilmelding er den 15. april 2021.

Healths Nobel Laureate Talk med Peter C. Agre bliver optaget og kan efterfølgende ses eller genses via et link på forsiden af fakultetets medarbejderhjemmeside. Optagelsen er tilgængelig frem til den 1. maj 2021.

Arrangement, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin, Institut for Folkesundhed, Institut for Klinisk Medicin