Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny Aarhus-professor vil klarlægge baggrunden for alvorlige infektionssygdomme

Speciallæge i infektionsmedicin Trine Hyrup Mogensen er ny professor MSO i infektionsimmunologi ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Hun tiltræder stillingen 1. februar 2017.

02.02.2017 | Lise Wendel Eriksen

Trine Hyrup Mogensen vil som ny professor i infektionsimmunologi bygge bro mellem petriskåle og patienter. Foto: Lars Kruse

Trine Hyrup Mogensen forsker i den genetiske og immunologiske baggrund for alvorlige infektionssygdomme med særligt fokus på virusinfektioner i centralnervesystemet som fx hjerne- og hjernehindebetændelse.

Ved at opnå bedre forståelse af de immunologiske mekanismer i bekæmpelsen af infektionssygdomme – og specielt hvad der sker, når disse forsvarssystemer ikke fungerer – håber Trine Hyrup Mogensen at kunne skabe ny viden, der kan bringes videre til klinikken og give bedre forebyggelse og behandling af patienter med infektionssygdomme.

Yderligere oplysninger

Professor, Trine Hyrup Mogensen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin og Institut for Klinisk Medicin
Aarhus Universitetshospital, Infektionsmedicinsk afdeling Q
Mobil: 20 12 52 80
Mail: trine.mogensen@biomed.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder, Health, Ekstern målgruppe