Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor arbejder for bedre sammenhæng i patientforløb

Annelli Sandbæk er ny klinisk professor på Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Steno Diabetes Center Aarhus. Hun er optaget af, hvordan almen praksis, kommuner og hospitaler sammen og hver for sig håndterer diabetespatienter og personer i høj risiko for at udvikle diabetes.

28.04.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Annelli Sandbæk.

Annelli Sandbæk er i sit nye kliniske professorat i almen medicin tilknyttet Institut for Folkesundhed. Foto: Anne Kring.

Klinisk professor og diabetesforsker Annelli Sandbæks mål er at skabe bedre sammenhæng i patientforløb på tværs af sundhedsvæsenets sektorer, så færre personer udvikler diabetes og færre diabetikere udvikler følgesygdomme.

Det nye professorat styrker Annelli Sandbæks forskning i sammenhængende patientforløb, og det får betydning for, hvordan sundhedsvæsenet organiserer behandlingen af diabetespatienter og iværksætter tværsektorielle indsatser i fremtiden.

Annelli Sandbæk er tilknyttet universitetets Institut for Folkesundhed og står bl.a. i spidsen for et stort nationalt diabetesstudie, ADDITION, som har fulgt 165.000 danskere de seneste 15 år.

Professoratet er medfinansieret af Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitetshospital.

Kontakt

Klinisk professor og speciallæge i almen medicin Annelli Sandbæk
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 21 28 20 73
Mail: annelli.sandbaek@ph.au.dk 

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe