Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ny professor sætter sundhedspsykologi på dagsordenen

Som nyudnævnt professor i sundhedspsykologi på Aarhus Universitet vil Lisbeth Frostholm gøre os klogere på, hvilken rolle psyken spiller i sundhed og sygdom. Med særligt fokus på funktionelle lidelser arbejder hun for at videreudvikle forskningen til gavn for både den enkelte patient og sundhedssystemet som hele.

06.05.2021 | Simon Byrial Fischel

Lisbeth Frostholm er nyudnævnt professor i sundhedspsykologi ved Institut for Klinisk Medicin. Foto: Simon Fischel, Health Kommunikation.

I dag ved vi, at mange sygdomme opstår af en kombination af biologiske, psykologiske og miljømæssige faktorer. Lisbeth Frostholm forsker i de psykologiske faktorers betydning i forskellige sygdomsforløb, og hun undersøger, hvordan vi bedst kan integrere psykologisk behandling i sundhedssektoren.

Lisbeth Frostholm anvender blandt andet studier af større befolkningsgrupper i sin sundhedspsykologiske forskning, og så udvikler, tester og implementerer hun psykologiske behandlingsprogrammer til blandt andet patienter med funktionelle lidelser som irritabel tyktarm og kroniske smerter.

Ud over at være nyudnævnt professor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet er Lisbeth Frostholm også ledende psykolog ved Afdeling for Funktionelle Lidelser på Aarhus Universitets Hospital. Hun håber, at professorudnævnelsen vil give bedre mulighed for at markere forskningsfeltet og sætte sundhedspsykologien på dagsordenen. 

Kontakt

Professor Lisbeth Frostholm
Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet
Afdeling for Funktionelle Lidelser, Aarhus Universitetshospital
Mobil: 22 61 88 75    
Mail: frostholm@clin.au.dk  

Navnenyt, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Offentligheden/Pressen