Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nye studieledere på Health er udpeget

Per Höllsberg, Kristian Raun Thomsen og Cecilia Ramlau-Hansen er blevet udpeget som nye studieledere for henholdsvis medicin, idræt og sundhedsvidenskab.

07.04.2015 | Christina Lund Højfeldt

Cecilia Ramlau-Hansen, studieleder for sundhedsvidenskab

Per Höllsberg, studieleder for medicin

Kristian Raun Thomsen, studieleder for idræt

Den 1. februar 2015 blev studielederne på Health udpeget. For Per Höllsberg og Kristian Raun Thomsen er det en helt ny position, mens Cecilia Ramlau-Hansen kender til jobbet, da hun tidligere har siddet som studieleder for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse. Sammen med de genudpegede 3 studieledere og studienævnene har de ansvaret for undervisningen og eksamen på alle uddannelserne på Health, og de går et travlt forår i møde.

Prodekan for uddannelse på Health, Charlotte Ringsted glæder sig til at samarbejde med både de nye og genudpegede studieledere.

”Studielederne har en stor og meget vigtig rolle i forhold til at sikre og udvikle kvaliteten af undervisning og uddannelse, særligt i en tid, hvor der er meget fokus på netop uddannelsesområdet i kraft af politiske tiltag som fremdriftsreformen og institutionsakkreditering,” siger Charlotte Ringsted.

Fremdriftsreformen påvirker uddannelserne

De tre studieledere er enige om, at fremdriftsreformen stiller nye krav til uddannelserne og er et område, som vil præge deres arbejde som studieledere.

Bl.a. kommer uddannelserne på sundhedsvidenskab, som omfatter den sundhedsfaglige kandidatuddannelse, kandidatuddannelsen i optometri og synsvidenskab, kandidatuddannelsen i sygepleje og masteruddannelsen i klinisk sygepleje, til at optage flere studerende, og det stiller krav til løbende at udvikle og evaluere på kvaliteten af uddannelserne.

Studieleder for sundhedsvidenskab Cecilia Ramlau-Hansen står bl.a. i spidsen for sammenlægning af studienævn og etablering af fælles metodespor og valgfag.

”Der sker mange ting på uddannelsesområdet for tiden, og på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse har vi oprettet en ny linje. Som studieleder er det min fornemste opgave fortsat at sikre den høje kvalitet af vores uddannelser på trods af de mange tiltag,” fortæller Cecilia Ramlau-Hansen.

 

Uddannelserne skal tilpasse sig arbejdslivets krav

Studielederne har en fælles ambition om at udvikle uddannelserne i takt med arbejdslivets krav til de nyuddannede kandidater. Her er bl.a. kommunikation og digitale medier et vigtigt område.

”Et vigtigt punkt på dagsordenen for mig er en bedre udnyttelse af mulighederne ved it. Både i kommunikationen mellem de studerende og undervisere samt de studerende imellem,” siger Per Höllsberg, studieleder for medicin.

Et andet vigtigt område er at skabe de bedste forhold for både undervisere og studerende, og studieleder ved idræt, Kristian Raun Thomsen, nævner forskning som en del af arbejdet med at nå denne ambition.

”Jeg vil arbejde på at opretholde og forbedre undervisernes muligheder for at levere forskningsbaseret undervisning af høj kvalitet. Både inden for det biologiske og humanistiske område, men også det praktisk pædagogiske udviklingsområde,” afslutter Kristian Raun Thomsen.


Fakta

Per Höllsberg er uddannet læge fra Aarhus Universitet og har tidligere arbejdet på Brigham and Women’s Hospital/Harvard Medical School i Boston USA. Han skrev doktordisputats om T-celleaktivering ved virusinfektion og vendte efter ni år i USA tilbage til Aarhus Universitet, hvor han i dag er professor i medicinsk virologi ved Institut for Biomedicin. Han blev kåret som årets underviser i 2010 af de studerende.

Kristian Raun Thomsen er uddannet cand. mag. i pædagogik og cand.scient. i idræt. Han har en baggrund som højskolelærer, elitefodboldspiller og træner.  Siden 2009 har han været ansat på Sektion for Idræt, og er i dag studielektor.

Cecilia Ramlau-Hansen har en sundhedsfaglig kandidatuddannelse fra 2004 og en ph.d. fra 2007. Kandidatuddannelsen byggede ovenpå på hendes grunduddannelse som bioanalytiker. Hun var postdoc på Aarhus Universitetshospital fra 2007 til 2010. På Aarhus Universitet har hun arbejdet som lektor i epidemiologi ved Institut for Folkesundhed fra 2010-2014 og som professor i reproduktionsepidemiologi på samme institut siden juni 2014.

Studienævn på Health:
Medicin: Per Höllsberg (ny-udpeget)
Odontologi: Eva Sidelmann Karring (gen-udpeget)
Sundhedsvidenskab*: Cecilia Ramlau-Hansen (ny-udpeget)
Folkesundhedsvidenskab: Mette Vinther Skriver (gen-udpeget)
Idræt: Kristian Raun Thomsen (ny-udpeget)
SKT: Lene Martinussen (genudpeget)

*Master i klinisk sygepleje, kandidatuddannelsen i sygepleje, kandidatuddannelsen i optometri og synsvidenskab og den sundhedsfaglige kandidatuddannelse er lagt sammen i et fælles studienævn, der hedder Sundhedsvidenskab. De tidligere studienævn er blevet nedlagt.


Yderligere oplysninger

Prodekan for uddannelse Charlotte Ringsted
Aarhus Universitet, Health
Telefon: 9350 8222
charlotte.ringsted@au.dk

Institut for Folkesundhed, Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Health, Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Studerende