Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyhedsbrev 44 fra Institutlederen

Kære Alle, NU eller lige om lidt er det sommerferie for rigtig mange af os, og den er tiltrængt og absolut fortjent!

12.07.2021 | Siri Beier Jensen

Inden alle lukker helt ned, så vil jeg gerne ønske jer rigtig god ferie og sige tusind tak for jeres store indsats i første del af 2021. Jeg glæder mig til at se jer – ja, SE jer – igen i august, hvor vi atter kan fylde huset med liv og fysisk tilstedeværelse :-)

 

INTERNT PÅ INSTITUTTET

Ny kunst i ’baghaven’
I begyndelsen af maj flyttede en ny skulptur af kunstneren Bjørn Nørgaard ind i Vennelystparken. Den står på pladsen foran Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) og den hedengangne café Dale’s og altså lige bagved instituttet. Skulpturen ”Ars – Scientia – Justitia” er doneret af Ny Carlsbergfondet, og ifølge billedkunstneren selv skal den både ses, røres og bruges. Måske et besøg værd i en frokostpause? Læs mere om skulpturen på medarbejdersiden


FORSKNING, UDDANNELSE & UNDERVISNING

Fem nye adjunkter skal styrke vores forskning og undervisning
Siden sidste nyhedsbrev er fem adjunkter blevet ansat på instituttet:

Adjunktstillingerne er fireårige, og de – i universitetsverdenen – faste kræfter i huset er med til at styrke instituttets forskning og den forskningsbaserede undervisning i uddannelserne.

Fagbladet ’Tandplejeren’ sætter fokus på (manglende) uddannelsespraktikpladser
Uddannelsespraktikpladserne til vores studerende på tandplejeruddannelsen hænger ikke på træerne. Derfor har Sisse Claudia Korsholm, vores praktikkoordinator, i samarbejde med fagbladet Tandplejeren begået en kort artikelserie, der skal gøre fagmiljøet opmærksom på behovet for og mulighederne ved at være praktikvært. I maj-udgaven af Tandplejeren medvirkede flere af vores studerende, som alle var i praktik i den sønderjyske kommunale tandpleje, se vedhæftede artikel.

Vi krydser fingre for, at den proaktive indsats er med til at skabe flere praktikpladser.

Da Sektion for Protetiks journal club væltede huset (og noget af verden)
Torsdag aften d. 22. april gjorde Sektion for Protetik noget, vi ikke har prøvet før. De åbnede de virtuelle døre til deres månedlige journal club og inviterede hele verden indenfor. Anledningen var, at en af vores Honorary Skou-professorer Irena Sailer (University of Geneva) havde sagt ja til at holde et foredrag om protetik i den digitale tidsalder. Det blev lidt af et tilløbsstykke. 180 deltagere tændte skærmen fra så forskellige steder som Aarhus, ACTA (Academic Center for Dentistry Amsterdam), Københavns Universitet, Bahrain og Aserbajdsjan og fulgte oplægget og den efterfølgende diskussion. Det var en super idé og en meget vellykket ’journal club special’ – et eksempel til efterfølgelse.

”Giv mig relationen tilbage”
Vores ambassadør for pædagogisk-didaktisk udvikling Dorte Lindelof har skrevet et essay i Dansk Universitetspædagogisk Tidsskrift (s. 84-85). Det er stilet til de studerende og adresserer, hvad det sidste års onlineundervisning har betydet for relationen mellem underviser og studerende og studerende imellem, når undervisningen foregår i et online læringsrum. Og hvad vi måske stadig skal blive klogere på.


NYT OM NAVNE

Vibeke Bælum er med i nyt AU-center om forskning i ulighed

PIREAU er navnet på det nye interdisciplinære forskningscenter på Aarhus Universitet, som skal skabe ny viden om ulighed – både socialt, økonomisk og sundhedsmæssigt. Centeret består af en kernegruppe af seniorforskere fra Health og Aarhus BSS, og professor Vibeke Bælum, Sektion for Oral Epidemiologi og Folkesundhed, er én af dem. Det er et vigtigt og superspændende tværfagligt forskningsinitiativ, og det er stærkt, at vi er repræsenteret på kommandobroen. Læs mere om PIREAU på hjemmesiden

Varm sommerhilsen

Siri

Administrativt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, IOOS, IOOS, Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Forskning