Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nysgerrigt og nørdet stortalent får fornem fakultetspris

Lektor og ph.d. Simon Glerup fra Institut for Biomedicin modtog onsdag den 11. oktober 2017 fakultetets talentpris opkaldt efter nobelprismodtager Jens Christian Skou. Prismodtageren er med egne ord en nysgerrig nørd, der i sin forskning søger efter ’guldet’.

11.10.2017 | Sabina Bjerre Hansen

Lektor og ph.d. Simon Glerup får Jens Christian Skou-prisen 2017. Foto: Melissa Yildirim/AU

Se videoen, hvor Simon Glerup bl.a. fortæller, hvad prisen betyder for ham og for forskergruppen, som har stor andel i hans forskningssucces. Og læs også den korte billedreportage fra prisoverrækkelsen.

 

Dekan Lars Bo Nielsen var vært ved arrangementet og overrækker her Jens Christian Skou-prisen, som består af et diplom og 100.000 kr. til forskning.

 

Ved prisoverrækkelsen var fakultetets ledelse og Simon Glerups familie og nærmeste kolleger samlet for at hylde den talentfulde, unge forsker.

 

Simon Glerup indledte sin festforelæsning med billeder af ham selv som barn og ung, hvor han bl.a. var en ivrig læsehest og en eksperimenterende Georg Gearløs, der gennemførte forsøg hjemme i baghaven i sin søgen efter guld. En søgen, som han dedikeret fortsætter i forskningen.

 

Herefter fortalte han engageret og begejstret om sin forskning og blev så grebet, at han bad dekanen bremse ham, hvis han overskred tiden. Til slut takkede Simon Glerup for prisen, for sine lederes tillid og for sine samarbejder med både nationale og internationale forskerkolleger og mentorer.

Læs også "Ekstraordinært forskertalent får Jens Christian Skou-prisen 2017"

Alle billeder er taget af AU’s fotograf Melissa Yildirim.

Bevillinger og priser, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Arrangement, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Navnenyt, Ph.d.-studerende