Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Og vinderen af Fogh-Nielsen-konkurrencen 2021 er…

...Ph.d.-studerende Thor Haahr fra Institut for Klinisk Medicin! Han deler det eftertragtede Fogh-Nielsen-legat på 125.000 kr. med de to andre Fogh-Nielsen-kandidater. Legatet gives til unge forskere, der bedriver fremragende forskning og samtidig er gode til at formidle den.

25.01.2021 | Lise Wendel Eriksen

Ph.d.-studerende Thor Haahr, Institut for Klinisk Medicin, løb med hovedsummen af Fogh-Nielsen-legatet ved årets PhD Day. Foto: Privat

Med hver deres forskningsprojekt inden for så forskellige felter som fertilitetsbehandling, hjertemassage og folkesundhed ved migration var tre af Healths dygtigste forskertalenter udvalgt til at dyste i en forsker-fight på fakultetets årlige PhD Day fredag den 22. januar 2021. PhD Day blev i år afholdt virtuelt og er faktisk til dato den største digitale event på Health.

Kandidaterne havde hver ti minutter til at præsentere deres forskningsprojekter for de omkring 300 kolleger bag skærmen fra hele fakultetet. På baggrund af såvel forskningen som præsentationsevnerne afgjorde en dommerkomité, hvem der skulle have den største andel af legatsummen på 125.000 kr. 

Thor Haahr, der er ph.d.-studerende ved Institut for Klinisk Medicin, løb med legatets hovedsum på 75.000 kr. Han forsker i skadelige bakteriers betydning for infertilitet hos kvinder. Dommerkomiteen var imponeret over Thor Haahrs solide kliniske forskning og hans behandlingsstrategi, der allerede nu afprøves i fertilitetsklinikkerne på landets sygehuse.

Kasper Glerup Lauridsen, der ligeledes er ph.d.-studerende ved Institut for Klinisk Medicin, forsker i sygehuspersonalets samarbejde ved behandling af patienter med hjertestop. Han modtog 25.000 kr.

Andreas Halgreen Eiset, ph.d.-studerende ved Institut for Folkesundhed, fik også 25.000 kr. får sin forskning i hvilke folkesundhedsmæssige konsekvenser, migration medfører. 

Se videoerne med de tre talenter, som hver præsenterer deres forskningsprojekter på godt et minut.

Legatet skal bruges til forskningsformål og er tænkt som projektstøtte til nye undersøgelser, der bygger videre på forskningsresultater opnået under ph.d.-studiet.

Kontakt

Ph.d.-studerende Thor Haahr
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Mobil: 27 88 54 02
Mail: thorhaahr@clin.au.dk

Ph.d.-studerende Kasper Glerup Lauridsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Mail: kglerup@clin.au.dk

Ph.d.-studerende Andreas Halgreen Eiset
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mail: eiset@ph.au.dk

Bevillinger og priser, Forskning, Ph.d.-studerende, Health, Health, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder