Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Ane Bull Iversen

Præhospital forsinkelse er en udfordring ved akut stroke

13.10.2021 | Graduate School of Health

Dato ons 27 okt
Tid 14:30 16:30
Sted Samfundsmedicinsk Auditorium (lokale 101), Aarhus Universitet, bygning 1262, Bartholins Alle 4, 8000 Aarhus C

Onsdag d. 27. oktober kl. 14.30 forsvarer Ane Bull Iversen sin ph.d.-afhandling med titlen "Stroke: symptom awareness, help-seeking behaviour and predictors of prehospital delay". 

Stroke er en sygdom, som består af akut iskæmisk stroke (AIS) og intracerebral blødning (ICH). Det er den anden hyppigste dødsårsag på verdensplan og en af de hyppigste årsager til vedvarende handicap. Akut reperfusionsbehandling skal i de fleste tilfælde gives inden for fire og en halv time efter symptomdebut, men halvdelen af danske stroke patienter kommer for sent på hospitalet. Denne ph.d.-afhandling viser, at tilstedeværelse af en 'bystander', kendskab til mindst to kernesymptomer ved stroke og forståelse af, at situationen er meget alvorlig, er associeret med hensigtsmæssig lægesøgningsadfærd og ankomst til en strokeafdeling i tide til iværksættelse af akut behandling. Derudover er effekten af den aktuelle nationale strokekampagne undersøgt som en del af dette nye ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet, Health.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i Samfundsmedicinsk Auditorium (lokale 101), Aarhus Universitet, bygning 1262, Bartholins Alle 4, 8000 Aarhus C. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Ane Bull Iversen

Mail: aneiversen@clin.au.dk

Tel.: (+45) 60647793

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed, Health