Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Martin Byskov Kinnerup

Noradrenergic mechanisms in motor and non-motor symptoms of Parkinson’s disease

29.09.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 15 okt
Tid 14:00 16:00
Sted Konference G206-124, Indg. G, G206, Aarhus Universitetshospital og online

Fredag d. 15. oktober kl. 14.00 forsvarer Martin Byskov Kinnerup sin ph.d.-afhandling med titlen "Noradrenergic mechanisms in motor and non-motor symptoms of Parkinson’s disease".

Parkinsons sygdom er karakteriseret af misfoldet α-synuklein, der klumper sig sammen og danner Lewy-legemer, hvilket leder til celledysfunktion og -død. Lewy legemerne ophobes i noradrenerge kerner i hjernestammen forud for dopaminerge neuroner i midthjernen. Det tidlige tab af noradrenerge neuroner kan være underliggende årsag eller medvirkende faktor til motor symptomer og tidlige ikke-motoriske symptomer i patienter med Parkinsons sygdom.

I den aktuelle afhandling undersøges motoriske og ikke motoriske symptomer og de tidlige ændringer i noradrenalin med kliniske undersøgelser PET-scanninger, respektivt. Formålet er at afklare om de tidlige ændringer af noradrenalin påvirker de motoriske og ikke motoriske symptomer. Afhandlingen viser at Parkinsons sygdom patienter med rystelser (tremor) har et mere intakt noradrenerg system.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i Konference G206-124, Indg. G, G206, Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N og online. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Martin Byskov Kinnerup

Mail: M3Kinnerup@clin.au.dk

Tel.: +45 28405383

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health