Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Nanja Holland Hansen

Compassion træning til pårørende af folk med en psykisk lidelse

17.12.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 14 jan
Tid 14:00 16:00
Sted Online via Zoom

Fredag d. 14. januar kl. 14.00 forsvarer Nanja Holland Hansen sin ph.d.-afhandling med titlen "Compassion Cultivation Training for informal caregivers of people with a mental illness".

At være pårørende til et menneske med en psykisk lidelse er hårdt både for den pårørendes fysiske og psykiske helbred og der er op til 50% større sandsynlighed for at den pårørende selv udvikler depression, angst og stress. Derfor er det vigtigt at undersøge effekten af forebyggende interventioner der kan fremme den pårørende mentale sundhed. Ph.d’en indeholder et stort randomiseret, kontrolleret studie, hvor 161 pårørende til mennesker med en psykisk lidelse deltog på et 8-ugers manualiseret compassiontræningsprogram. Ved 6 måneders opfølgning var de pårørendes symptomer på depression, angst og stress fortsat nedsat, og deres generelle trivsel øget. Studiet har stor generaliserbarhed, da de pårørende var mellem 18-75 år gamle, deres kære havde forskellige typer af psykiske lidelser, og interventionen blev givet både i Jylland og København. Ydermere blev der undersøgt hvilke mediatorer, der skabte effekten af nedsatte symptomer på depression, angst og stress. Resultater af mediationsanalyser viste, at både mindfulness og self-compassion medierede effekten.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og foregår online via Zoom. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Nanja Holland Hansen

Mail: nanjahh@clin.au.dk

Tel.: (+45) 22131805

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health