Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Rasmus Blechingberg Friis

Elektronisk symptom-monitorering af patienter med fremskreden lungekræft

16.11.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 03 dec
Tid 13:00 15:00
Sted Regionshospitalet Herning i Auditoriet, Indgang N1, kælderplan, Gl. Landevej 61, 7400 Herning samt online

Fredag d. 3. december kl. 13.00 forsvarer Rasmus Blechingberg Friis sin ph.d.-afhandling med titlen "Electronic symptom-monitoring in advanced lung cancer".

Til trods for store fremskridt i behandlingen af fremskreden lungekræft, er det fortsat en alvorlig sygdom, hvor mange patienter oplever forværring af symptomer gennem et behandlingsforløb. Dette kan medføre at helbredstilstanden svækkes, hvorved livskvalitet og prognose forringes.

Det overordnede formål med ph.d.-projektet var at undersøge effekten af intensiveret overvågning af symptomer hos patienter med fremskreden lungekræft. Som led i ph.d.-projektet er der udviklet et elektronisk spørgeskema, som muliggør at patienter, hver uge, ved hjælp af internettet kan rapportere deres symptomer til den behandlende afdeling fra hjemmet. I et større lodtrækningsforsøg med deltagelse af patienter fra hele landet undersøges det om man ved hjælp af denne metode kan intensivere kontrollen med sygdommen og forbedre håndteringen af patienternes symptomer. Overvejelser angående implementering, metode og resultater af undersøgelsen præsenteres og diskuteres ved ph.d. forsvaret.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted på Regionshospitalet Herning i Auditoriet, Indgang N1, kælderplan, Gl. Landevej 61, 7400 Herning samt online via Zoom. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Rasmus Blechingberg Friis

Mail: rasfri@rm.dk

Tel.: (+45) 61303479

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health