Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ph.d.-forsvar: Signe Kirk Fruekilde

Hjernens kar og systemisk inflammation

03.08.2021 | Graduate School of Health

Dato ons 18 aug
Tid 16:00 18:00
Sted Samfundsmedicinsk auditorium, Aarhus Universitet, Bartholins Allé 2, bygning 1262, 8000 Aarhus C

Onsdag d. 18. august kl. 16.00 forsvarer Signe Kirk Fruekilde sin ph.d.-afhandling med titlen "Longitudinal imaging of cerebrovascular dynamics in awake mice using optical techniques"

Neuroner er ekstremt følsomme overfor manglende næring. For at bevare en sund og velfungerende hjerne, er det derfor vigtigt, at blodcirkulationen konstant sørger for at tilføre nærings og ilt og at fjerne affaldsstoffer.

Dette forsvar vil beskrive udviklingsprocessen af en eksperimentel procedure og analyse protokol, som gør det muligt at undersøge hjernens blodkar i mus. Her viser vi, hvordan en svær inflammatorisk tilstand forstyrrer hjernens kar og skaber sporadiske blokeringer af blodgennemstrømningen i de mindste kapillærer. Eftersom ilt og næring under sådanne omstændigheder kan være en mangelvare, diskuteres resultaterne som en potentiel trussel af hjernens sundhed.

Den udviklede eksperimentelle procedure og analyse protokol viser potentiale til anvendelse i yderligere undersøgelser af sammenspillet mellem hjernens aktivitet og blodtilførsel, både alene eller i kombination med andre teknikker, for at opnå et mere fuldkomment helhedsbillede af hjernens sundhed.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i Samfundsmedicinsk auditorium, Aarhus Universitet, Bartholins Allé 2, bygning 1262, 8000 Aarhus C. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Signe Kirk Fruekilde

Mail: skf@cfin.au.dk

Tel.: (+45) 28253176

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health