Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Pris og penge til forsker i hypofysens væksthormon

Professor Jens Otto Lunde Jørgensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital modtager prisen ’Grant for Growth Innovation’ og 210.000 euro for sin forskning i hypofysesygdomme og væksthormon.

10.10.2017 | Lise Wendel Eriksen

Jens Otto Lunde Jørgensen modtager 210.000 euro og ’Grant for Growth Innovation'-prisen for sin forskning i hypofysens væksthormon. Foto: Novo Nordisk Fonden

Professor, overlæge og dr.med. Jens Otto Lunde Jørgensen forsker i væksthormons metaboliske effekt på omsætning af sukker, fedt og protein og har særligt fokus på hypofysesygdomme som kæmpevækst og væksthormonmangel. Forskningsfeltet omfatter fedtforbrænding og insulinfølsomhed og har derfor også betydning for andre sygdomme som fx type 2-diabetes.

’Grant for Growth Innovation’-prisen er finansieret af Merck og gives til innovativ forskning inden for vækstforstyrrelser. Pengene skal bruges til et forskningsprojekt, der skal give mere viden om væksthormon og fedtforbrænding via studier i celler, mus og patienter. Projektet udføres i samarbejde med en forskergruppe fra Ohio University i USA.


 Yderligere oplysninger

Professor, overlæge, dr.med. Jens Otto Lunde Jørgensen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Medicinsk Endokrinologisk Afdeling
Mail: joj@clin.au.dk
Mobil: 20727383

 

 

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder