Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Professor i smerteforskning får nordisk hæderspris

Professor Peter Svensson fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed modtager Bensow Prisen - Nordens største hæderspris for tandlæger.

22.01.2021 | Lise Wendel Eriksen

Professor i smerteforskning Peter Svensson fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed modtager dette års Bensow Pris. Foto: Lars Kruse, AU Foto

Den Skandinaviske Tandlægeforenings Bensow Pris går i år til professor i smerteforskning og -behandling Peter Svensson, som modtager prisen for sin banebrydende forskning i orofaciale smerter - smerter i mund, kæbe og ansigt.

”Jeg er enormt glad for at få den faglige anerkendelse, som prisen er et udtryk for. Vores forskningsenhed på Aarhus Universitet har de senere år fået international bevågenhed, og jeg er stolt af at have sat den orofaciale forskning på verdenskortet,” siger Peter Svensson.

Peter Svensson er pioner inden for diagnosticering og behandling af orofaciale smerter. Han har været med til at fremme forståelsen for den store betydning, som smerter har for patienters helbred og velbefindende, og Peter Svensson har senest bl.a. været en af drivkræfterne bag et fælles, internationalt system til klassificering af smerter, der er blåstemplet af WHO.

Bensow Prisen uddeles hvert år af en komité, der består af repræsentanter for hver af tandlægeforeningerne i de nordiske lande. Med den faglige anerkendelse følger 140.000 svenske kroner.

Omtalen er baseret på pressemateriale fra Tandlægeforeningen.

Kontakt

Professor, dr.odont. og ph.d. Peter Svensson
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi og Oral Sundhed
Mobil: 24 63 30 09
Mail: peter.svensson@dent.au.dk

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, IOOS, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen