Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Professor Sander Greenland er ny æresdoktor på Aarhus Universitet

Det er en forsker af højeste internationale klasse, Aarhus Universitet har udnævnt til æresdoktor inden for det sundhedsvidenskabelige område. Professor Sander Greenland tilhører eliten af forskere i epidemiologiske metoder.

03.09.2013 | Helle Horskjær Hansen

Sander Greenland bliver udnævnt som æresdoktor ved Aarhus Universitet, Health i forbindelse med universitets årsfest den 13. september 2013. Dagen før årsfesten er professoren hovedtaler på et seminar med titlen: Er epidemiologi for svært for statistikere?

Sander Greenland bliver udnævnt som æresdoktor ved Aarhus Universitet, Health i forbindelse med universitets årsfest den 13. september 2013. Dagen før årsfesten er professoren hovedtaler på et seminar med titlen: Er epidemiologi for svært for statistikere?

Han har været en af de førende kræfter i at udvikle epidemiologiske forskningsmetoder. Amerikanske Sander Greenland er professor i epidemiologi og biostatistik ved Fielding School of Public Health på UCLA i Los Angeles.

Og nu bliver Sander Greenland udnævnt som æresdoktor ved Aarhus Universitet, Health i forbindelse med universitets årsfest den 13. september 2013.

Hans fokus er især på at forbedre design, analyse og rapportering af epidemiologisk forskning og hvordan det bliver anvendt i lovgivningen og politik.

Sander Greenland har udgivet bredt om emnet og er medforfatter på nogle af de mest brugte lærebøger i epidemiologi.
Selvom han har en lang karriere bag sig, og er blevet anerkendt for sin forskning mange gange, betyder udnævnelsen som æresdoktor på Aarhus Universitet noget helt specielt.

Karrierens største hæder

”Jeg er meget stolt. Det er en stor hæder og det er den største ære, jeg har opnået i min karriere,” siger Sander Greenland.

Professoren er uddannet ved University of California, Berkeley og University of California, Los Angeles (UCLA). Han har haft et professorat i epidemiologi ved UCLA School of Public Health siden 1989, og et i statistik ved UCLA College of Letters og Videnskab siden 1999.

I 1998 blev han Fellow of the American Statistical Association.

Dagen før årsfesten er Sander Greenland hovedtaler på et seminar med titlen: Er epidemiologi for svært for statistikere?

Institut for Folkesundhed er vært ved seminaret, der bliver holdt den 12. september 2013 fra kl. 14.00 til 16.00 i Merete Barker auditoriet (bygning 1253, lokale 211). Seminaret er åbent for alle interesserede.

Billedtekst: Professor Sander Greenland bliver udnævnt som æresdoktor ved AU Health i forbindelse med Aarhus Universitets årsfest den 13. september 2013.


Yderligere oplysninger

Professor og emeritus professor Sander Greenland
University of California, Los Angeles
Direkte telefon: 1-310-455-1197
lesdomes@ucla.edu



 

Alle grupper, Health, Health