Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Rådgivning og services i forbindelse med international rekruttering

AU tilbyder rådgivning og services til institutter og centre, som skal hjælpe med at tiltrække og fastholde internationale medarbejdere.

12.12.2016 | Signe Schou

Rekruttering af internationale videnskabelige medarbejdere er essentielt for, at AU klarer sig godt i den nationale såvel som internationale konkurrence om de bedste hoveder. Evnen til at tiltrække og fastholde dygtige forskere fra udlandet kræver i udgangspunktet stærke forskningsmiljøer og gode relationer. Men en succesfuld ansættelse kræver også, at forskeren og dennes medfølgende familie kan se sig selv have et godt liv i Danmark og derefter falder til. Job til den medfølgende partner er ofte en vigtig parameter for både at rekruttere forskere og for at forhindre, at de rejser ”før tid”.

Rådgivning og services

Mobilitetsteamet, International Academic Staff Services (IAS), understøtter denne væsentlige aktivitet ved at levere rådgivning og stille en række services til rådighed for institutter og centre. Disse services skal understøtte, at ansøgere vurderer AU som et attraktivt universitet at være ansat ved.

I forbindelse med rekruttering kan institutter og centre trække på en lang række services og tilbud. International Recruitment Toolbox giver et overblik over services og muligheder for at understøtte processen i forbindelse med international rekruttering. Det strækker sig lige fra finansiering af startpakker til løn og udstyr, karrierevejledning til ægtefællen, boligsøgning, opskrivning til skoler, og til at finde en forening, der matcher familiens hobbies og interesser.

Hjælp til forventningsafstemning

Toolbox’en indeholder også information om Relocation Service, forskerbeskatning, mulighed for danskundervisning, børnepenge, etc. Mobilitetsteamets medarbejdere deltager desuden gerne i møder med potentielle ansøgere (forskere og deres partner) med henblik på at afstemme forventninger om alle de forhold i forbindelse med et ophold i Danmark, der ikke vedrører det forskningsfaglige felt eller selve ansættelsen, der varetages af HR.

Mere information

Er du interesseret i at høre nærmere om de enkelte services, så kommer IAS gerne forbi til en uformel snak. IAS orienterer ligeledes om mulighederne på et afdelings- eller institutmøde. Kontakt IAS for yderligere information.

Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, AU Forskning og Eksterne Relationer, Alle AU-enheder, Videnskabelig medarbejder