Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Rekrutteringsstipendier skal tiltrække internationale ph.d.-studerende

For at støtte rekrutteringen af internationale talenter til ph.d.-skolen kan vejledere ansat ved Health få midler til at dække et forskningsophold for potentielle kandidater, inden de formelt søger om optagelse ved ph.d.-skolen.

18.11.2021 | Vibe Bregendahl Noordeloos

Mulighed for at opbygge personlige og faglige relationer til kolleger, sparring med vejlederne og et tæt samarbejde omkring udarbejdelsen af en ph.d.-protokol skal introducere Health til stærke internationale ph.d.-studerende. Derfor får vejledere nu mulighed for at søge om et stipendie på 15.000 kr. om måneden i op til tre måneder for de mulige ph.d.-studerende. Stipendiet skal dække rejse-, opholds-, og eventuelle kursusudgifter.

Det er forventningen, at de studerende ved opholdets afslutning har skrevet en forskningsprotokol, som vil danne grundlag for et eventuelt ph.d.-studie ved Health. De studerende er dog ikke garanteret optag på ph.d.-skolen efter endt besøg.

”Vejlederne får en enestående mulighed for at trække stærke kandidater ind fra udenlandske universiteter og samarbejde med dem i en periode, før de søger om optagelse. Det giver mulighed for at opbygge en god relation og vurdere, om der er et fagligt match, inden kandidaterne vælger at flytte deres liv og karriere til Aarhus, og vi beslutter at investere i deres forskningsuddannelse. Samtidig får vejlederne mulighed for at bruge og styrke deres internationale netværk ved at række ud til de universiteter, det kan være relevant at få en kandidat fra,” fortæller ph.d.-skoleleder Helene Nørrelund.

Sådan ansøger du stipendiet

  • Der er deadline for ansøgninger til stipendierne to gange årligt – næste gang er den 30. november 2021 og den 15. maj 2022.
  • Kun vejledere ansat ved Health kan ansøge.

Kontakt

Funktionschef Damian A. Hertoft Goldberg
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 93 50 89 10
Mail: Damian@au.dk 

Talentudvikling, Videnskabelig medarbejder, Graduate School of Health, Health, Health, Institut for Retsmedicin, Institut for Odontologi, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Folkesundhed, Institut for Biomedicin