Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Sådan spiller de sociale medier på Health

Har du overvejet, om din enhed burde være på sociale medier? Så er du ikke den eneste. En ny politik sætter nu rammen for, hvordan Health og enheder på fakultetet forholder sig til de nye medier.

30.05.2017 | Mette Louise Ohana

Ny politik sætter rammerne for brug af sociale medier på Health.

Sociale medier er ikke længere til at komme uden om, og de bruges i stigende grad som kommunikationskanal af organisationer og virksomheder til både intern og ekstern kommunikation. Derfor har Health Kommunikation nu udarbejdet en politik for, hvordan fakultetet er tilstede på sociale medier. Politikken præciserer, hvad vi gør, hvad man må, og hvad man kan få hjælp til. Politikken gælder alle enheder på Health. 

Sociale medier kræver mere, end mange tror

Det er utroligt nemt at oprette profiler, konti og sider på de sociale medier. Det er dog langt sværere at drive dem, opbygge følgerskarer og gøre tilstedeværelsen meningsfuld. Derfor opfordres alle, der overvejer at være til stede på de sociale medier, til at kontakte Health Kommunikation for at få rådgivning, inden man kaster sig over de nye medier. Man kan også orientere sig i en række guidelines.

Som fakultet understøtter vi de sociale medie-kanaler, AU allerede driver på bl.a. Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn. Derfor opretter vi ikke konkurrerende kanaler. Har du indhold, som kunne have relevans for AU’s sociale medier, kan læse mere om mulighederne her.  

Vi hjælper med annoncering

Der er dog ingen regel uden undtagelser. Health opererer på to sociale medier. Den ene er en YouTube-kanal, som primært bruges til interne videoer produceret af Health Kommunikation. Den anden er en facebookside, som udelukkende bruges i de tilfælde, hvor der er behov for at oprette annoncer. Her kan Health Kommunikation hjælpe med tekstsparring og give adgang til, at man selv kan oprette annoncer.

Politikken kan ses her og vil blive opdateret en gang om året.

Administrativt, Ph.d.-studerende, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder