Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Sidste chance for at søge mobilitetsstipendium til ophold i udlandet

Drømmer du om at skifte hverdagen ud med et ophold på en udenlandsk forskningsinstitution, skal du slå til nu. For sidste gang uddeles mobilitetsstipendier, som kan søges af forskere og undervisere ansat på Health. Nyt er, at opholdet kan splittes op efter behov.

06.02.2019 | Henriette Stevnhøj

Trænger du til ny udsigt og indsigt? Hvis du er forsker og/eller underviser på min. lektorniveau ved Health, kan du søge et mobilitetsstipendium til at realisere en drøm om et studie- eller arbejdsophold i et andet land.

Leger du med tanken om at erstatte Aarhus med Auckland? Er du ansat ved Health som forsker og/eller underviser, kan du realisere din drøm ved hjælp af et mobilitets- og sabbatical-stipendium.

Pengene kommer fra Healths rammebevilling fra Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF) og uddeles til forskere og undervisere på min. lektorniveau, som ønsker ny faglig inspiration og et internationalt netværk.

Men du skal også kunne beslutte dig hurtigt. For det er sidste gang, AUFF deler ud af bevillingen, og opholdet skal være afsluttet i 2019. Til gengæld er der blødt op for betingelserne for at modtage et stipendium. Det er nu muligt at dele et ophold på et udenlandsk universitet op i flere perioder, så man pendler mellem udland og hjemme. Det kan være en mere fleksibel model for eksempelvis forskere og undervisere med familier, som ikke er indstillede på at flytte til udlandet i længere tid. 

Der kan søges om op til 200.000 kroner fra rammebevillingen på i alt én mio. kr. Pengene må bruges på rejse- og ophold, frikøb fra AU og andre dokumenterede ekstraudgifter i forbindelse med udlandsopholdet. Det er et krav, at et ophold på en udenlandsk forskningsinstitution skal være på min. tre måneder og max. ni måneder

Ansøgning til et stipendie skal godkendes af institutlederen, og det er prodekanerne for forskning og talent, som udpeger modtagerne. Der er løbende ansøgningsfrist til og med den 15. juni 2019. 

Læs mere om mobilitetsstipendier.

 

Kontakt

Prodekan for talentudvikling Lise Wogensen Bach
lwb@au.dk
Mobil: 25 48 85 22

Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Health, Health