Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Specialekonkurrence om rigsfællesskabet - skal dine studerende være med?

Kender du til studerende, hvis speciale har fokus på rigsfællesskabet? Så fortæl dem om Uddannelses- og Forskningsministeriets specialekonkurrence, som henvender sig til studerende på alle uddannelsesretninger. Vinderen modtager 40.000 kr. og får sit speciale formidlet til den brede offentlighed.

17.03.2021 | Sinne B. Jakobsen

Foto: Colourbox

Nu kan nuværende eller tidligere studerende på Aarhus Universitet for andet år i træk dyste mod andre studerende fra Danmark, Grønland og Færøerne i konkurrencen om det bedste speciale, som har rigsfællesskabet i fokus.

Specialer inden for alle videnskabelige hovedområder kan deltage i konkurrencen, herunder samfundsvidenskab, humaniora, teknisk videnskab, naturvidenskab, jordbrugs-og veterinærvidenskab samt sundhedsvidenskab. Emnerne kan spænde bredt og omhandle historiske, kulturelle og politiske forhold, men også geologi, turisme, kunst og meget andet.

Specialet skal desuden have fået mindst 10 i karakter og være blevet bedømt i perioden fra 14. august 2020 til 26. august 2021. 

Deadline for indsendelse af specialer er 26. august 2021.

Om specialekonkurrencen

Specialekonkurrencen gennemføres af Uddannelses- og Forskningsministeriet i tæt samarbejde med de otte danske universiteter og universiteterne i Grønland og Færøerne. Konkurrencen finder sted i alt tre gange (første gang i 2020) og er et af flere initiativer, der skal udbrede især unges kendskab til rigsfællesskabet og hinanden på tværs af Færøerne, Grønland og Danmark.

Prisen uddeles i år af Uddannelses- og forskningsministeren ved en prisoverrækkelse i november/december 2021.

Læs mere om konkurrencen og kriterier for deltagelse.

Læs om sidste års vindere.

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Offentligheden/Pressen, Health, Teknisk/administrativ medarbejder