Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Specialekonkurrence om rigsfællesskabet - skal du være med?

Har dit speciale fokus på rigsfællesskabet? Og kunne du tænke dig at vinde 40.000 kr. og få dit speciale formidlet til den bredere offentlighed? Så deltag i Uddannelses- og Forskningsministeriets specialekonkurrence, som henvender sig til studerende på alle uddannelsesretninger.

17.03.2021 | Sinne B. Jakobsen

Foto: Colourbox

Nu kan nuværende eller tidligere studerende på Aarhus Universitet for andet år i træk dyste mod andre studerende fra Danmark, Grønland og Færøerne i konkurrencen om det bedste speciale, som har rigsfællesskabet i fokus.

Specialer inden for alle videnskabelige hovedområder kan deltage i konkurrencen, herunder samfundsvidenskab, humaniora, teknisk videnskab, naturvidenskab, jordbrugs-og veterinærvidenskab samt sundhedsvidenskab. Emnerne kan spænde bredt og omhandle historiske, kulturelle og politiske forhold, men også geologi, turisme, kunst og meget andet.

For at deltage i konkurrencen skal dit speciale belyse og undersøge forhold, udfordringer eller muligheder, som relaterer sig til Grønland, Færøerne eller Danmark og knytter sig til rigsfællesskabet.

Dit speciale skal også have fået mindst 10 i karakter og være blevet bedømt i perioden fra 14. august 2020 til 26. august 2021. 

Deadline for indsendelse af speciale: 26. august 2021.

Læs mere om, hvordan du deltager i konkurrencen.

Om specialekonkurrencen

Specialekonkurrencen gennemføres af Uddannelses- og Forskningsministeriet i tæt samarbejde med de otte danske universiteter og universiteterne i Grønland og Færøerne. Konkurrencen finder sted i alt tre gange (første gang i 2020) og er et af flere initiativer, der skal udbrede især unges kendskab til rigsfællesskabet og hinanden på tværs af Færøerne, Grønland og Danmark.

Prisen uddeles i år af Uddannelses- og forskningsministeren ved en prisoverrækkelse i november/december 2021.

Læs mere om konkurrencen.

Se sidste års vindere.

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet