60 studerende på tværs af forskellige studieretninger på Aarhus Universitet skifter Zoom-undervisningen ud for en dag for at skabe konkrete bud og løsninger på nogle af de bæredygtige udfordringer små- og mellemstore virksomheder står med i dag.
28.04.2021 |
Det gør de som deltagere i AU’s nye casecompetition, SME Challenges, hvor de studerende dyster om at finde den bedste løsning på den case, de deltagende virksomheder har ønsket at få løst. Der er intet mindre end pengepræmier på spil og endda også chancen for et studiejob, hvor vinderløsningen skal udvikles og implementeres i virksomheden.
Kan et trykkeri forbedre sin kommunikation om de bæredygtighedstiltag, de allerede har implementeret? Hvad er forretningspotentialet for en digital platform, der beregner husstandes CO2-aftryk? Og kan folkeoplysning være bæredygtigt?
Dette er nogle af de udfordringer, de studerende har sat sig for at løse, og de har én dag til at arbejde på selve casen og præsentere deres pitch i grupper hos virksomhederne i perioden 28. april – 5. maj.
En af de studerende, der har lyst til at anvende sin faglighed på en konkret udfordring og være med i konkurrencen om både studiejob og præmier er Pernille Damgaard-Jacobsen, der læser på bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab:
"Jeg har valgt at deltage i SME Challenge, fordi jeg gerne vil ud og mærke, hvad jeg kan bidrage med i en reel problemstilling og få lidt en fornemmelse for, hvordan min studieerhvervede viden og mine kompetencer kan sættes i spil i erhvervslivet."
De små- og mellemstore virksomheder, der gerne vil have et forspring med den nyeste viden inden for bæredygtig forretningsudvikling, er
Fra Viborg Kommune deltager trykkeriet Nørhaven, der er et moderne trykkeri, der i mange år har haft fokus på miljø og bæredygtighed. Nørhaven har valgt at deltage, da de gerne vil have hjælp til at gøre deres værdikæde endnu mere bæredygtig og samtidig styrke deres bæredygtige omdømme. Administrerende direktør i Nørhaven, Mogens Larsen, uddyber:
”Vi er med i SME Challenge, fordi vi har brug for en grøn forretningsmodel, som er ordentlig integreret i vores forretning, og det har vi brug for input til. Helt konkret vil vi gerne styrke papirbøgernes ry som bæredygtigt produkt, der er lavet af resttræ og kan lagre CO2. Og så vil vi gerne have konkrete råd til, hvordan vi kan forbedre vores affaldshåndtering endnu mere. Jeg glæder mig over, at de studerende kommer her og måske rusker lidt op i vores måde at tænke på, og jeg forventer mig meget af deres ideer.”
Læs mere om SME Challenges her
Mere information om SME Challenges:
Kontakt specialkonsulent Merethe Kruse, mekr@au.dk