Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Sundhedsinnovation får et nyt løft

Aarhus Universitet, VIA University College, Region Midtjylland og 12 kommuner er gået sammen om at danne et solidt fundament for udviklingen af fremtidens produkter og løsninger til sundhedsvæsenet – til gavn for borgerne. Det sker i en fornyelse af MTIC-samarbejdet.

23.04.2015 | Kirsten Olesen

MTIC vil samle adgang til viden, forskning, faglige netværk, kliniske behov og kommercielle kræfter.

MTIC vil samle adgang til viden, forskning, faglige netværk, kliniske behov og kommercielle kræfter.

Et nyt, forpligtende samarbejde om at udvikle den erhvervsrettede sundhedsinnovation i Region Midtjylland, MedTech Innovation Consortium (MTIC), er gået i gang med at give området et løft.

MTIC, som samarbejdet kaldes i daglig tale, vil gøre det offentlige sundhedsvæsens tilbud til virksomhederne mere gennemsigtige og professionelle. Det skal ske gennem uddannelse, matchmaking, videndeling og opbygning af relevante kompetencer i medlemmernes organisationer, de private virksomheder og hos de studerende - og ved at bringe elementerne i spil med hinanden.

Tanken er at udnytte det kæmpe sundhedsteknologiske potentiale, der ligger i regionen, ved at samle adgang til viden, forskning, faglige netværk, kliniske behov og kommercielle kræfter.

Når de tværfaglige indsatser bliver flettet sammen, kan sundhedsvæsenet og det private erhvervsliv komme tættere på hinanden, og det kan i sidste ende skabe de bedste løsninger for borgerne, lyder det fra MTIC.

AU vil spille en aktiv rolle

Den fælles indsats skal med andre ord både bidrage til nye og bedre sundhedsfaglige uddannelser, bedre behandlinger, strategisk forskning og erhvervsmæssig vækst:

”På Aarhus Universitet ser vi samarbejdet som den optimale mulighed for at bringe forskningsbaseret viden ind i projekterne og ind i virksomhederne”, siger dekan Allan Flyvbjerg, Health.

”Når vi sætter os i samme rum, kommer vi helt tæt på de sundhedsrelaterede behov, og vi bidrager til at nedbryde tværfaglige barrierer og kulturforskelle. For os er det vigtigt at blive ved med at sikre videnudveksling, og at Aarhus Universitet spiller en aktiv rolle i dette”.

Chefrådgiver Anders Roed, Health, indtræder som AUs bestyrelsesmedlem i MTIC.


Fakta

  • Foreningen MedTech Innovation Consortium (MTIC) er dannet af Aarhus Universitet, VIA University College, Region Midtjylland samt de 12 kommuner: Aarhus, Favrskov, Herning, Holstebro, Norddjurs, Randers, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skanderborg,  Struer, Syddjurs og Viborg.
  • Samarbejdet står på skuldrene af den succes, som det tidligere MTIC skabte med flere års erfaring med offentlig-private samarbejder.
  • www.mtic.dk

Yderligere oplysninger

Direktør Trine Winterø
MedTech Innovation Consortium (MTIC)
Tlf.: 23 43 18 02
tw@mtic.dk   

Chefrådgiver Anders Roed
Aarhus Universitet, Health
Tlf.: 6020 2700
aro@au.dk

Samarbejde, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende