Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Talentforløb: Kender du en særligt ambitiøs studerende?

Health søger talenter til fakultetets reviderede talentforløb, der styrker de studerendes akademiske kompetencer og fremmer deres karrieremuligheder. Kender du nogle, det kunne være interessant for? Så tip dem om talentforløbet.

12.08.2021 | Eva Kristina Hindby Koszyczarek

Health søger studerende til fakultetets talentforløb, der både omfavner forskning og innovation under navnet ’The Research and Innovation Honours Programme’. Foto: Lars Kruse/AU

Health søger studerende til fakultetets talentforløb, der både omfavner forskning og innovation under navnet ’The Research and Innovation Honours Programme’. Foto: Lars Kruse/AU

Siden 2017 har Health udbudt to talentforløb til dygtige og ambitiøse studerende, der har lyst til at supplere deres uddannelse med yderligere viden og kompetencer, der klæder dem på til at løse komplekse sundhedsproblemer i et stadigt mere komplekst sundhedsvæsen.

Sidste år blev de to forløb samlet til ét talentforløb med to spor: forskning og innovation. I år ændres formatet yderligere, så Health nu udbyder et talentforløb, der både omfavner forskning og innovation under navnet ’The Research and Innovation Honours Programme’.

”I det nye forløb bringer vi de to spor sammen, fordi målet er at skærpe de akademiske kernekompetencer, så de studerende uafhængig af karriereretning får forudsætningerne for at tænke innovativt og lykkes med projekter,” fortæller Jasper Nijkamp, der er nyudpeget programleder for fakultetets talentforløb.

Han forklarer videre, at uanset om du arbejder med forsknings- eller innovationsprojekter skal du 1) forstå det problem, du peger på, 2) finde den rette metode til at løse problemet og 3) kende værdien af den løsning, du arbejder på at finde. Og derfor er der god synergi i at uddanne de dygtigste studerende under ét forløb.

”Vi tror på, at forløbet giver de studerende en unik profil, der kan kickstarte deres karriere og give dem det rette mindset for at opnå succes,” siger han.

Om talentforløbet

Vi har stillet programleder Jasper Nijkamp en række spørgsmål om det nye talentforløb, så du som underviser ved, hvad de studerende kan forvente, og hvilke studerende du skal prikke på skulderen.

Hvad bliver de studerende undervist i?

”Under forløbet tager vi de studerende igennem en bred vifte af workshops som f.eks. projektledelse, innovativ forskning og professionel kommunikation. Deres personlige udvikling faciliterer vi med peer feedback og karriereudviklingssessioner samt vores nye mentorprogram. Vi fokuserer på tværfagligt samarbejde og workshops med gruppeopgaver, hvor vi blander studerende med forskellige kandidatbaggrunde. På den måde lærer de at samarbejde med forskellige typer kolleger i et alsidigt/interdisciplinært arbejdsmiljø.”

Hvad kræver det af de studerende?

”Forløbet består af 30 ECTS-point fordelt over fire semestre, som ligger ud over den normale undervisning. Det vil sige, at workshops foregår efter klokken 16 og ind imellem om lørdagen. Derudover forventer vi, at de studerende går på sommerskole mellem andet og tredje semester.

De er selv ansvarlige for at finde og organisere deres forsknings- eller innovationsprojekt, så de skal række ud, være proaktive og strukturere deres hverdag for at passe alle aktiviteter sideløbende med deres kandidatuddannelse.”

Hvad får de studerende ud af forløbet?

”De får en unik profil, der understreger deres store talent. Dét alene giver dem en fordel på arbejdsmarkedet. De kommer også til at opbygge et stærkt netværk, der kan fremme deres karriere. Det tværfaglige arbejde giver dem relevant erfaring, der kan bygge bro mellem det ensporede studieliv og den tværfaglige karriere, der venter dem efter uddannelsen. Derudover skal den personlige udvikling, de gennemgår, hjælpe dem med at blive klogere på sig selv, så de finder den rette karrierevej.”

Hvilke studerende skal underviserne kigge efter?

”Dygtige og ambitiøse studerende, der udviser initiativ og ansvar, og som har mod på at lære mere. Entusiasme og en god arbejdsmoral er som regel et godt udgangspunkt for at starte på talentforløbet. Vi sigter efter at fremme den kritiske tænkning, at stille de rigtige spørgsmål, at lytte og at agere professionelt, så de egenskaber må gerne allerede være til stede.”

Der er informationsmøde for interesserede den 14. september.


Om informationsmødet:

  • Tid: Den 14. september klokken 16.00 - 17.00
  • Sted: Victor Albeck Bygningen, Det Blå Auditorium (1266-222)
  • Program: Præsentation af forløbet og mulighed for at stille spørgsmål
  • Tilmelding er ikke nødvendig. Interesserede kan blot møde op

Fakta om talentforløbet:

  • Talentforløbet er et toårigt forløb for kandidatstuderende på Healths uddannelser
  • Det er ekstracurriculært og skal dermed følges ved siden af studierne
  • Studerende får 30 ECTS-point for at fuldføre forløbet og en udmærkelse på eksamensbeviset
  • Talentforløbet starter i uge 41

Tilmelding til forløbet foregår her

 

Læs også: 

To talentforløb bliver til ét – med to spor og aktiviteter på tværs

Healths talentforløb får ny programleder

 

Kontakt:
Lektor og programleder Jasper Nijkamp
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Mobil: 7194 9229
Mail: jaspernijkamp@clin.au.dk

Uddannelse, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Health, Ph.d.-studerende, Videnskabelig medarbejder