Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tandlægestudiet får ny studieleder

Lektor Irene Dige er fra 1. februar 2019 ny studieleder på IOOS. Som studieleder får hun ansvaret for tandlægeuddannelsen på bachelor- og kandidatniveau.

05.02.2019 | Sabina Bjerre Hansen

Lektor og studieleder Irene Dige skal sammen med studienævnet lave en ny studieordning for tandlægestudiet. Foto: AU.

Efter fire år som menigt medlem af Studienævnet for Odontologi vil Irene Dige fremover fungere som studieleder. Og hun kommer ikke til at kede sig. Forude venter en ny studieordning på både bachelor- og kandidatuddannelsen i odontologi.

Det er længe siden, strukturerne i de nuværende studieordninger på odontologi er blevet ændret. Der er løbende blevet føjet til, men ikke sorteret og ryddet ud, og det har ført til et overloadet curriculum med utidssvarende elementer. Det skal laves om med en studieordning, der dels lever op visions- og strategiarbejdet på IOOS og på Health, og dels er koordineret med de ændringer, der er på vej i studieordningerne for de øvrige uddannelser på instituttet. Den proces skal Irene Dige stå i spidsen for.

Hjertet banker for samspillet med klinikken

Irene Dige underviser på alle niveauer af tandlægeuddannelsen, lige fra basal viden om tanddannelse til diagnostik og behandling af sygdomme i det hårde tandvæv som fx karies. Også i forskningen beskæftiger hun sig med de mikrobiologiske processer, der fører til udvikling af karies.

Nogle timer om ugen arbejder Irene Dige i privat praksis for at bevare kontakten til det kliniske miljø. Hun er optaget af, at kandidater fra IOOS skal uddannes, så de matcher det behov, der er i klinikken – der, hvor patienterne er.

Irene Dige overtager posten som studieleder efter studielektor Eva Karring.

Kontakt

Lektor, ph.d. og studieleder Irene Dige
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi og Oral Sundhed
Mobil: 21261146
Mail: idige@dent.au.dk

Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, IOOS, Offentligheden/Pressen, Health