Regeringen lancerede i denne uge sin længe ventede Teknologipagt, der skal få flere unge til at interessere sig for og beskæftige sig med de tekniske og digitale områder.
26.01.2018 |
Teknologipagten skal udmøntes i samarbejde mellem politikere, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv, og de foreløbige konturer flugter ifølge rektor Brian Bech Nielsen med flere af de satsninger, Aarhus Universitet har igangsat de seneste år:
”Vi arbejder med et profilskifte rettet mod et større uddannelses- og forskningsvolumen inden for teknik og naturvidenskab. Det gælder især på ingeniør- og it-områderne, hvilket passer fint med hensigterne i Teknologipagten”.
Ingeniørsatsningen blev igangsat i 2016 og omfatter blandt andet en central investering på 113 mio. kroner til at styrke fagmiljøerne og øge rekrutteringen på ingeniøruddannelserne.
Digitaliseringssatsningen blev påbegyndt i 2017 og omfatter uddannelse af flere digitale specialister, øget brug af IT i undervisningen, udbredelse af digitale kompetencer på alle uddannelser, samt en styrkelse af efteruddannelser med fokus på digitalisering.
Universitetet har fået en foreløbig godkendelse af en uddannelse i data science, som forventes udbudt fra 2019, ligesom der arbejdes på at tilbyde en endnu bredere vifte af ingeniøruddannelser i fremtiden.
Brian Bech Nielsen påpeger i øvrigt, at det er vigtigt, at vi som samfund er skarpe på hele den faglige palet: ”De humanistiske og samfundsvidenskabelige fagmiljøer spiller og vil også fremover spille en vigtig rolle i udviklingen af vores samfund og velfærd. Derfor skal vi også bidrage med kandidater, som har dyb indsigt i adfærd, relationer og behov hos mennesker.”