Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

To Health-forskere får Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpris

Lasse Sommer Kristensen, lektor ved Institut for Biomedicin, og Anders Rosendal Korshøj, klinisk lektor ved Institut for Klinisk Medicin, får Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpris 2021, fordi de har ydet en særlig indsats inden for dansk kræftforskning.

30.08.2021 | Lise Wendel Eriksen

Anders Rosendal Korshøj (tv) og Lasse Sommer Kristensen fik overrakt priserne på konferencen Danske Kræftforskningsdage i Odense den 27. august 2021. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Lasse Sommer Kristensen, der er uddannet molekylærbiolog og nu leder sin egen forskningsgruppe på Biomedicin, er ekspert i epigenetik. Han har blandt andet undersøgt, hvordan man kan få større viden om, hvilke særlige egenskaber kræftcellerne har hos hver enkelt patient. Det er viden, som er vigtig for at kunne give den bedste behandling til hver enkelt patient.

Anders Rosendal Korshøj, der er forsker på IKM og afdelingslæge på Neurokirurgisk Afdeling på AUH, udvikler nye teknologier til den kirurgiske behandling af hjernekræft. Han fokuserer særligt på patienter med hjernekræft af typen glioblastom, som er den hyppigste form for hjernetumor med omkring 300 årlige tilfælde i Danmark. Denne type hjernetumor vokser aggressivt og kan være svær at fjerne, da det omkringliggende og normaltfungerende hjernevæv kan blive beskadiget ved operationen.

Juniorforskerpriserne uddeles hvert år af Kræftens Bekæmpelse til talentfulde yngre forskere, der har ydet en særlig indsats inden for dansk kræftforskning. Med prisen følger 100.000 kr.

 

Teksten er baseret på pressemateriale fra Kræftens Bekæmpelse.

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin