Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Uddannelsesdag 2021: Er du motiveret som underviser?

Undervisernes motivation og trivsel er i fokus, når fakultetet tænder skærmen og inviterer til den årlige uddannelsesdag tirsdag den 27. april 2021.

20.04.2021 | Lise Wendel Eriksen

Underviseres motivation og trivsel er omdrejningspunktet, når Health inviterer til den årlige uddannelsesdag den 27. april. Foto: Lars Kruse, AU Foto

Tre inspirationsoplæg danner i år rammen om Healths Uddannelsesdag. Under temaet ’underviseres motivation og trivsel’ bliver fakultetets undervisere og kursusansvarlige klogere på, hvad der motiverer og udfordrer universitetsundervisere anno 2021. Oplæggene giver inspiration og input til tiden efter nedlukning og restriktioner, der igen byder på bedre vilkår for undervisning og faglige aktiviteter med fysisk fremmøde.

”Vi har med rette talt en del om de studerendes trivsel det seneste år. Men undervisernes rolle og deres motivation og trivsel er mindst lige så vigtig. Det er udgangspunktet for årets uddannelsesdag, og jeg håber, at oplæggene og diskussionerne kan give os et fælles afsæt til at arbejde videre med motivation og trivsel efterfølgende,” siger prodekan for uddannelse Lise Wogensen Bach.

Healths Uddannelsesdag 2021 foregår – som alt andet – online tirsdag den 27. april kl. 11-15 på Zoom. Tilmelding via Conference Manager

Tre oplæg om motivation og trivsel

  • INSPIRATIONSOPLÆG 1: ’Underviseres motivation og trivsel’ ved lektor Steen Nepper Larsen, Danmarks Pædagogiske Universitet. Oplægget handler om rollen som underviser, om læringsrummet anno 2021 og om, hvad der motiverer og understøtter (universitets)underviseres trivsel.
  • INSPIRATIONSOPLÆG 2: ’Læreridentitet i en covid-19-tid’ ved lektor Mette Krogh Christensen, Aarhus Universitets Center for Educational Development (CED). Oplægget præsenterer de foreløbige resultater fra et forskningsprojekt om, hvordan universitetsundervisere er udfordret på deres læreridentitet under covid-19-nedlukningen og om, hvordan det påvirker trivsel og motivation.
  • INSPIRATIONSOPLÆG 3: ’Underviseres motivation og trivsel’ ved lektor Katarina Mårtensson, Lund Universitet. Oplægget tager afsæt i forskning om mikrokulturer og fokuserer på tematikken: Hvad definerer det kollegiale fællesskab for en universitetsunderviser? – og herunder også hvordan det kollegiale fællesskab påvirker motivation og trivsel.

Alle tre oplæg efterfølges af spørgsmål og diskussion, og der er indlagt frokostpause i programmet. Der udarbejdes et såkaldt padlet-notat, som deles med alle deltagere efterfølgende. Notatet er tænkt som et fælles udgangspunkt for det videre arbejde med emnet.

Healths uddannelsesdag er relevant for alle, der underviser eller på anden måde beskæftiger sig med undervisning og uddannelse.

Uddannelsesdagen 2021 er planlagt af:

  • Prodekan Lise Wogensen Bach
  • Studieleder Idrætsvidenskab Kristian Raun Thomsen
  • Studieleder Folkesundhedsvidenskab Kim Moesgaard Iburg
  • Viceinstitutleder for uddannelse, Biomedicin Hanne Bjerregaard Møller
  • Funktionsleder CED Liza Strandgaard

Er der spørgsmål til dagen, så kontakt rådgiver Hanne Johansen: hannejohansen@au.dk

Kontakt

Prodekan for uddannelse Lise Wogensen Bach
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 25 48 85 22
Mail: lwb@au.dk

Arrangement, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Uddannelse, Teknisk/administrativ medarbejder