Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virksomheder jagter nye idéer på Medical Innovation Day

Ph.d.-studerende og kandidatstuderende kan stadig nå at melde sig til Medical Innovation Day den 6. oktober, hvor de gode ideer kan blive matchet med virkelige udfordringer. Sidste frist for tilmelding er den 3. september. (bemærk ny tilmeldingsfrist)

22.08.2017 | Henriette Stevnhøj

Anatomi lægger hus til Medical Innovation Day, som giver ph.d.-studerende og biotek-virksomheder mulighed for at gå i dialog om gode ideer.

Anatomi lægger hus til Medical Innovation Day, som giver ph.d.-studerende og biotek-virksomheder mulighed for at gå i dialog om gode ideer.

Det er bl.a. repræsentanter fra biotek-branchen, der står klar til at tage imod brugbare løsninger på håndgribelige opgaver, når Health er vært ved den første Medical Innovation Day den 6. oktober. Målet med arrangementet er at bringe universitetet og erhvervslivet tættere på hinanden, og lægemiddelvirksomheden Roche er en af de virksomheder, som har takket ja til at møde entreprenante ph.d.-studerende.

Forventningen herfra er at få nye perspektiver på en del af det, de arbejder med i Roche. Det siger Mads Ekstrand-Olsen, som er medical country leader i Roche:

”Det er nok for meget at håbe på konkrete løsninger på den case om personlig medicin, vi bringer med, men det vil være flot at komme tilbage med en ny vinkel at anskue opgaven på,” siger Mads Ekstrand-Olsen. Han bifalder universitetet for at invitere virksomheder ind på denne uformelle måde.

Gerne ud ad ad en tangent

”Vi må erkende, at vi sidder i en form for klokke, som gør, at vi tænker for ens. Så det er gavnligt for en virksomhed som vores at blive skubbet til og få øjnene op for alternative veje at gå. Måske skal man netop ud ad en tangent for at finde den uventede, men oplagte løsning. Det tror vi på, at unge forskere og studerende, som tænker helt anderledes, kan hjælpe os med,” siger Mads Ekstrand-Olsen.

Det er netop hensigten med Medical Innovation Day at skabe et samspil mellem virksomhederne og deltagerne fra Health, siger professor Thomas Vorup-Jensen, der er formand for organisationskomiteen. Han opfordrer ph.d.-studerende og andre interesserede til at benytte sig af tilbuddet om at deltage.

”Det bliver en dag, hvor vi kan profilere fakultetet og vores ph.d.-studerende over for kommende aftagere, og hvor virksomhederne kan få adgang til at få belyst nogle problemer eller opgaver på en ny og forhåbentlig værdifuld måde. Tilmed skaber vi en mulighed for at netværke og skabe kontakter,” siger Thomas Vorup-Jensen.

 

Hvad er Medical Innovation Day?

Medical Innovation Day afholdes for første gang på Health den 6. oktober og er et mix mellem et opgavemarked (et challenge-spor) og en innovativ idébørs (innovative ideer). Frist for deltagertilmelding er den 3. september.

De deltagende virksomheder præsenterer en case, som deltagerne kommer med en løsning til. De mest egnede forslag fremlægges – og bedste idé får en pris.

Medical Innovation Day skal fremover finde sted hvert år og på skift forankres i et af de tre forskeruddannelsesprogrammer under ph.d.-uddannelsen på Health, ClinFO, Public Health og Biomedicine. 

Tilmeldingsfrist: 3. september: https://auws.au.dk/MID2017 

Læs også: http://newsroom.au.dk/nyheder/vis/artikel/erhvervslivet-udfordrer-vilde-ideer-er-velkomne/

 

Kontakt

Professor MSO Thomas Vorup-Jensen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mobil: 2148 9781
vorup-jensen@biomed.au.dk

Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende