Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt Ph.d.-forsvar: Anne Birkeholm Jensen

Aggregatibacter actinomycetemcomitans fra tre perspektiver

11.02.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 26 feb
Tid 11:00 13:00
Sted Online via Zoom

Fredag d. 26. februar kl. 11.00 forsvarer Anne Birkeholm Jensen sin ph.d.-afhandling med titlen "Aggregatibacter actinomycetemcomitans - Experimental and clincal studies".

Alvorlig sygdom i tandkødet, parodontitis, kan hos især unge være forbundet med mundhulebakterien Aggregatibacter actinomycetemcomitans. A. actinomycetemcomitans kan være en del af normalfloraen i mundhulen, og besidder også flere betydningsfulde virulens-mekanismer, som kan være impliceret i udviklingen af sygdom. Forekomsten af netop denne mundhulebakterie blandt unge i Danmark er nu kortlagt i forbindelse med et nyt ph.d.-projekt fra Health, Aarhus Universitet. 

Foruden vigtig viden om andelen af unge i Aarhus Kommune, der bærer A. actinomycetemcomitans som en del af deres mundhuleflora, bidrager ph.d.-projektet også med ny viden om modtageligheden overfor amoxicillin hos A. actinomyctemcomitans. Amoxicillin er den foretrukne antimikrobielle agent til anvendelse i behandlingen af A. actinomycetemcomitans-associerede sygdomme. Herudover består ph.d.-projektet af en grundig undersøgelse af produktionen og expressionen af proteinet, Leukotoxin, der er en af de vigtigste virulensfaktorer i A. actinomycetemcomitans.    

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted online via Zoom. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Anne Birkeholm Jensen

Mail: abj@dent.au.dk

Tel.: (+45) 26809453

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Odontologi