Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Mads Valdemar Anderson

Nye redskaber til design og levering af genomredigeringskomponenter

11.05.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 28 maj
Tid 09:30 11:30
Sted Online

Fredag d. 28. maj kl. 09.30 forsvarer Mads Valdemar Anderson sin ph.d.-afhandling med titlen "Lentiviral Ribonucleoprotein Transduction of CRISPR/Cas9 and in silico Design Tool for Prime Editing".

Udviklingen af gensaksen CRISPR/Cas9 har forvandlet feltet for genomredigering og har sendt genterapi ind i en ny era. I det seneste årti har revolutionerende opdagelser gjort det muligt for forskere at udføre præcis "genetisk kirurgi". Med de teknologiske fremskridt følger dog nye udfordringer, da eksisterende metoder til levering af genterapier er uegnede til disse nye genredigeringsværktøjer. Med den nye Prime Editing teknologi kan genetisk information skrives direkte på et ønsket sted i genomet, hvilket giver forskere nye muligheder for specifik reparation af genetiske defekter. Selvom teknologien er lovende, er design af komponenterne til Prime Editing kompliceret. I forbindelse med sit ph.d.-projekt har Mads Valdemar Anderson udviklet nye redskaber til levering af CRISPR/Cas9 og design af Prime Editing eksperimenter, hvilket muliggør hurtigere udbredelse af denne lovende teknologi.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted online. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Mads Valdemar Anderson

Mail: madsanderson@gmail.com

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder, Health