Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Pernille Christiansen Skovlund

Afprøvning af kommunikationsværktøj baseret på oplysninger rapporteret af patienter

11.03.2021 | Graduate School of Health

Dato tor 25 mar
Tid 14:00 16:00
Sted Online via Zoom

Torsdag d. 25. marts kl. 14.00 forsvarer Pernille Christiansen Skovlund sin ph.d.-afhandling med titlen "Patient-reported outcomes as a dialogue-based tool in consultations between patients with metastatic melanoma and their physicians".

I løbet af det seneste årti har behandlingen af metastatisk melanom ændret sig markant. Således er både prognosen og forventningerne til fremtiden forbedret. Næste naturlige skridt er at fokusere på sundhedsrelateret livskvalitet og håndtering af sygdommen i hverdagen. Formålet med ph.d.-projektet var at undersøge, om et nyt kommunikationsværktøj i konsultationen mellem patienter med metastatisk modermærkekræft og deres medicinske kræftlæge kan forbedre samtalen mellem parterne, så den støtter patienterne i at håndtere livet med kræft. Kommunikationsværktøjet fokuserer på det, som patienterne finder vigtigst at tale om og få hjælp til i konsultationen. Patienter med metastatisk modermærkekræft har været involveret i store dele af selve forskningsprocessen for at sikre et relevant og anvendeligt projekt for målgruppen. I ph.d.-projektet er kommunikationsværktøjet udviklet, der er arbejdet med kvalitetssikring af implementeringsprocessen og værktøjet er afprøvet i et kontrolleret sammenligningsstudie. Overvejelser om implementering, metode og resultater af sammenligningsstudiet præsenteres og diskuteres i forsvaret.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted online via Zoom. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Pernille Christiansen Skovlund

Mail: pernille.skovlund@oncology.au.dk

Tel.: (+45) 61309177

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health