Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Sidsel Dahl Andersen

Immunmodulatoriske effekter af Ascaris suum produkter på cGAS-STING signalering

28.10.2020 | Graduate School of Health

Dato tir 10 nov
Tid 14:00 16:00
Sted Online via Zoom og Jeppe Vontillius Auditoriet (Søauditorierne), Bartholins Allé 3, 8000 Aarhus C

Tirsdag d. 10. november kl. 14:00 forsvarer Sidsel Dahl Andersen sin ph.d.-afhandling med titlen "Immunomodulatory effects of Ascaris suum products on cGAS-STING signaling".

Parasitiske orme er kendt som sande mestre i manipulation, hvor de er i stand til at sænke den inflammatoriske immune respons i værten for at sikre sin egen overlevelse. Der er dog stadig begrænset viden om de specifikke mekanismer og molekyler som ormene bruger til at modulere værtens immune forsvar. Dette studie har undersøgt de immune modulatoriske egenskaber af spoleorm, Ascaris suum, på den centrale signalvej i immune forsvaret kaldet "STING pathway". Signaleringsvejen er yderst vigtig for vores medfødte immune respons imod infektioner. Men overaktivering af STING signalering kan resultere i diverse kroniske inflammatoriske sygdomme, hvilke på nuværende tidspunkt har begrænsede behandlingsmuligheder. Vi har vist at Ascaris suum effektivt kan hæmme STING signalering ved at modulere signaleringsmolekyler i signalvejen og derved sænke den inflammatoriske respons. Dette studie indikerer at parasitiske orme kan være en helt ny terapeutisk strategi i behandling eller lindring af inflammatoriske sygdomme.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted i Jeppe Vontillius Auditoriet (Søauditorierne), Bartholins Allé 3, 8000 Aarhus C og online via Zoom. Grundet Covid-19 er fysisk deltagelse begrænset og kan kun ske efter aftale med den ph.d.-studerende. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Sidsel Dahl Andersen

Mail: sidselandersen@clin.au.dk

Tel.: (+45) 42245412

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health