Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

12.07.2013 | Bevillinger og priser, Alle grupper, Alle AU-enheder

2,5 millioner kroner til behandling af angst over internettet

TrygFonden har netop bevilget 2,5 millioner kroner til Angstklinikken for Børn og Unge, der skal udvikle et internetbaseret behandlingsprogram til børn og unge med angst. Professor og leder af Angstklinikken Mikael Thastum håber, at projektet kan munde ud i det første offentlige behandlingstilbud på området.

11.07.2013 | Møde, Alle grupper, Alle AU-enheder

Activ Circumpolar Expedition 2014-15

Vil du med på ekspedition omkring Nordpolen? Kom til orienteringsmøde torsdag d. 15. august på Institut for Bioscience, Roskilde.

10.07.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Forskere kortlægger den økonomiske værdi af økosystemer

Vores arealanvendelse; landbrug, skov og natur bidrager på forskellige måder til vores velfærd. Ved at inddrage flere af naturens bidrag får man bedre løsninger for samfundet. Det fremgår af den hidtil grundigste undersøgelse på området.

10.07.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Når man kender målet, stiger produktiviteten

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet giver os indsigt i, hvordan vi kan forbedre samarbejde og produktivitet - i privatlivet, i administration, i virksomheder og den industrielle produktion. Det handler om at fastsætte klare mål og om at afklare, hvad vi kan forvente af hinanden.

10.07.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Bakterier som målrettede budbringere af medicin

Mælkesyrebakterier tages i brug som hjælpere i behandling af kronisk tarmsygdom.

09.07.2013 | Uddannelse, Alle grupper, Alle AU-enheder

Flere søger om optagelse på Aarhus Universitet

Med ca. 1.300 flere ansøgere i forhold til 2012 og 9.410, der har Aarhus Universitet som 1. prioritet, oplever universitetet igen i år en stigning i ansøgningen til bacheloruddannelserne.

09.07.2013 | Bevillinger og priser, Health, Health

Forskere fra Aarhus Universitet begavet med bevillinger

Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom har netop uddelt millionbevillinger, og flere sundhedsvidenskabelige forskere fra Aarhus Universitet modtog en økonomisk håndsrækning til deres forskning.

L’Alpe d’Huez 1997. Pantani smed kasketten og rejste sig i en lang serie af accelerationer. Først røg Riis, lidt efter Virenque og i et af de 21 hårnålesving midt på bjerget måtte også Jan Ulrich i den gule trøje slippe.

08.07.2013 | Alle grupper, Alle AU-enheder

Pantanissimo - erindringer om Piraten

For de uindviede er cykelsport bare tynde, brune mænd på dope, der tramper i pedalerne for at komme først. Vi andre ser noget mere. Vi ser forpinte mænds kamp for at udtrykke deres personlighed og fortælle deres historie på vej mod målstregen. Lyder det højtravende og latterligt? Sikkert. Men det er sådan, det er. Og Marco Pantani var den bedste…

Forskere fra Aarhus Universitetshospital har fundet en lille, men øget risiko for udvikling af psykisk sygdom hos børn, hvis mødre er blevet behandlet medicinsk for at bliver gravide.

07.07.2013 | Health, Forskning, Alle grupper

Reagensglasbørn udvikler sig psykisk normalt

Risikoen for psykiske diagnoser er ikke større for børn født efter reagensglasbehandling end for naturligt undfangede. Derimod har børn, født af mødre, som har fået andre former for kunstig befrugtning, en øget risiko for at udvikle psykisk lidelse. Forskere frikender hormonbehandlingen og metoden. Det er uudforskede faktorer hos forældrene, som…

15-25 procent af personer med divertikelsygdom udvikler komplikationer i form af forstoppelse, mavesmerter, blødninger og betændelse

07.07.2013 | Forskning, Alle grupper, Health

Udbredt sygdom kan være arvelig

Flere og flere danskere lider af udposninger på tarmen. Ny forskning viser, at årsagen til sygdommen kan ligge i generne, og ikke kun i kost og alder, som man tidligere har troet.

Viser resultater 21 til 30 ud af 57

Forrige 1 2 3 4 5 6 Næste