Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

30.01.2015 | Administrativt, Alle grupper, Institut for Biomedicin

Nyhedsbrev 47

Kære alle Hermed sidste nyt

Vi skal forholde os til de reelle barrierer for, at kvinder når til tops i den akademiske verden, mener prodekan Lise Wogensen Bach og institutleder Thomas G. Jensen. Arkivfoto/AU

30.01.2015 | Forskning, Health, Health

Maskulin dominans

Debat: Det er på tide, at vi forholder os til de reelle barrierer for, at kvinder når til tops i den akademiske verden. Det er nemlig ikke viden, vi mangler, men manglende mod til at gøre noget ved en kultur, som fungerer som glasloft for kvinderne, siger prodekan Lise Wogensen Bach og leder af Institut for Biomedicin, Thomas G. Jensen i en…

30.01.2015 | Forskning, Natur og teknologi, Alle grupper

Lad elektronerne spinne!

Næste generation af elektronik kræver nye materialer. Nu er det ikke blot lykkedes at gøre op med forkerte antagelser om disse materialers egenskaber – forskere på Aarhus Universitet har også bidraget til at flytte en ambitiøs teori over til konkret fysik, hvor todimensionelle materialer på sigt kan skabe platformen for fremtidens elektronik.

30.01.2015 | Forskning, Sundhed og sygdom, Alle grupper

Psykologisk behandling hjælper KOL-patienter

En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital viser, at psykologisk behandling kan hjælpe patienter med KOL (kronisk obstruktiv lungesygdom) til at håndtere psykiske og fysiske problemer som angst, depression, åndenød og sænket aktivitetsniveau.

29.01.2015 | Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe

Ekstra tilbud til alumner fra Folkeuniversitetet

Alumner, som er medlem af AU's alumnenetværk, kan tilmelde sig udvalgte arrangementer under Århundredets Festival EKSISTENS 5.-8. marts 2015 til nedsat pris eller helt gratis.

29.01.2015 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Få en plads på forårets proceskonsulentuddannelse

Pladserne på proceskonsulentuddannelsen er populære i år, og der blev hurtigt meldt ’alt optaget’ på forårets kursusforløb. Derfor oprettes der nu et ekstra hold med start den 17. marts 2015.

Foto: Anders Trærup, AU.

29.01.2015 | Politik og strategi, Alle grupper, Alle AU-enheder

Løsningsmodeller begynder at falde på plads

Efterårets arbejde med at finde lokale løsningsforslag i kølvandet på problemanalysen begynder at lande.

"Vi skal sørge for, at vi får oprettet de nødvendige fora til samarbejde, koordinering og videndeling mellem administrative enheder og mellem administration og fagmiljø, for det er det, der gør os til en sammenhængende organisation," siger universitetsdirektør Jane Kraglund. Foto: Lars Kruse, AU.

29.01.2015 | Politik og strategi, Alle grupper, Alle AU-enheder

Universitetsdirektør: Den administrative understøttelse får bedre vilkår

Synergi og transparens er nogle af nøgleordene bag de organisatoriske ændringer, universitetsledelsen netop har vedtaget på det administrative område som opfølgning på den interne problemanalyse.

”Jeg vil gerne kvittere over for medarbejderne for at have bidraget så koncentreret og konstruktivt i denne proces," siger rektor Brian Bech Nielsen. Foto: Lars Kruse, AU.

29.01.2015 | Politik og strategi, Alle grupper, Alle AU-enheder

En organisation i bedre balance

Universitetsledelsen fulgte i går op på den interne problemanalyse og beslutningerne fra oktober 2014, hvor universitetsledelsen satte rammerne for den videre opfølgning.

”Inddragelse bør være en tankegang, som karakteriserer måden, vi træffer beslutninger på i hele organisationen, på alle niveauer," siger rektor Brian Bech Nielsen. Foto: Lars Kruse, AU.

29.01.2015 | Politik og strategi, Alle grupper, Alle AU-enheder

Medinddragelse som en del af kulturen

Medinddragelse har været et væsentligt element i universitetsledelsens drøftelser de seneste måneder som opfølgning på den interne problemanalyse.

Viser resultater 1 til 10 ud af 129

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste