Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Den kommende studenterårgang får glæde af et online studiestartsforløb, der supplerer det traditionelle. Arkivfoto: Lars Kruse

30.06.2020 | Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder

Online studiestartsforløb får premiere

Et nyt online-forløb skal introducere kommende studerende tidligere til studielivet på Aarhus Universitet. Forløbet skal supplere det traditionelle studiestartsprogram.

30.06.2020 | Konference, Alle grupper, Ekstern målgruppe

RP2020: Culturally Sustainable Social Robotics

Due to the COVID 19 pandemic RP2020 will be held as an online conference, using a combination of asynchronous and synchronous communication that will take advantage of the special opportunities of the online format.

30.06.2020 | Forskning, Forskning, Alle grupper

New report from the Global Council on Brain Health (GCBH) shows that music improves brain health and well-being

MIB professor Morten Kringelbach is among the experts who recommend listening to or playing music to stimulate brain activity, improve mood, and help manage health conditions affecting older adults

30.06.2020 | Forskning, Forskning, Alle grupper

Unge bidrager til spil om corona-krisen og mental sundhed

Forskere bruger nyt corona-spil til at gå i dialog med unge om deres mentale sundhed under corona- nedlukningen. Spillet indgår som en del af et forskningsprojekt, hvor unge sammen med forskere og designere skal udvikle nye former for formidling om mental sundhed, data og teknologibrug.

Inger Mechlenburg og Ulrik Dalgas fra Institut for Klinisk Medicin og Institut for Folkesundhed forener deres forskellige faglige ekspertise i håb om at klæde fysioterapeuter bedre på til at behandle patienter med slidgigt i hoften. Foto: Melissa Yildirim/AU og privat.

30.06.2020 | Bevillinger og priser, Forskning, Ph.d.-studerende

Hvilken træningsform virker bedst til hoftepatienter?

Professor Inger Mechlenburg og lektor Ulrik Dalgas fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får godt 700.000 kr. til at undersøge, hvilken træningsform der virker bedst til behandling og rehabilitering af patienter med slidgigt i hoften.

Arkivfoto/AU

29.06.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

Corona har lært os at spare på strømmen

I driften på Health havde man under hele nedlukningen et stort fokus på at lære af de særlige omstændigheder. Læringen tegner godt for fremtidens energiregnskab på AU.

29.06.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

AU søger nyt eksternt bestyrelsesmedlem med erfaring på topledelsesniveau

Aarhus Universitets bestyrelse skal pr. 1. februar 2021 have et nyt eksternt medlem. Indstillingsorganet ved Aarhus Universitet efterspørger derfor forslag til kandidater.

26.06.2020 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Millionbevilling hiver gymnasieelever med ind i kamp mod antibiotikaresistens

Nu får danske gymnasieelever mulighed for at prøve kræfter med ingeniørvidenskaben og måske endda være med til at gøre en opdagelse, der kan få kolossal betydning for millioner af mennesker verden over. En bevilling fra Novo Nordisk Fonden giver nemlig Aarhus Universitet mulighed for at lade eleverne deltage i vigtig forskning, der skal finde helt…

Foto: AUFF

26.06.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Kom foran i køen til en ny bolig

Som ph.d.-studerende og postdoc har du fortrin foran alle andre til en spritny og moderne bolig – centralt på Katrinebjerg. Tæt på universitetet, indkøb (Storcenter Nord), fitness, transport, park, midtbyen mv.

26.06.2020 | Administrativt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Nyhedsbrev 35 fra Institutlederen

Kære alle, sjældent har sommerferien været så tiltrængt, som den er i år. Corona-nedlukningen har været ekstremt krævende, mange af jer har knoklet i døgndrift for at lande undervisningen...

Viser resultater 1 til 10 ud af 92

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste