Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Flere patienter kan have gavn af blodfortyndende medicin, mener Søren Paaske Johnsen, der står bag undersøgelsen.

29.12.2013 | Forskning, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Medicin beskytter ved slagtilfælde

Det er velkendt, at blodfortyndende medicin er med til at forebygge slagtilfælde. Nu viser et stort, dansk studie, at medicinen også nedsætter risikoen for død og hjerneskade, når slagtilfældet alligevel rammer.

23.12.2013 | Politik og strategi, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Frivillige fratrædelsesordninger

Universitetsledelsen har haft drøftelser med de to næstformænd i Hovedsamarbejdsudvalget og AC fællestillidsrepræsentanten for AU om, hvorledes antallet af uansøgte afskedigelser kan begrænses ved brug af frivillige fratrædelsesordninger.

23.12.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Nyt elektronisk værktøj skal udvikle dansk økologi

Forskere fra Institut for Erhvervskommunikation har deltaget i udviklingen af en ny metode, som gør det muligt at dele viden om økologiske produkter på tværs af producenter, fødevarevirksomheder, butikker og forbrugere – og styrke kommunikationen omkring de mange facetter af økologiske produkter og produktion.

20.12.2013 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Ny stor kinesisk anerkendelse af Flemming Besenbacher

Professor Flemming Besenbacher er netop blevet udpeget til medlem af Chinese Academy of Sciences (CAS), der bl.a. rådgiver den kinesiske regering.

20.12.2013 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder

Ny konstitueret leder af iNANO

1. januar overtager professor Jørgen Kjems rollen som centerleder på Interdisciplinary Nanoscience Centre (iNANO) fra professor Troels Skrydstrup, der har besluttet at træde tilbage som konstitueret centerleder.

Tandlæge, ph.d.-studerende Jennifer Christensen har forsket i smertelindring ved udtrækning af visdomstænder.

20.12.2013 | Forskning, Alle grupper, Health

Udtrækning af visdomstænder kan blive mindre pinefuld

Ny viden om mere effektiv smertelindring kan gøre udtrækning af visdomstænder til en mindre pinefuld proces. Det viser et nyt ph.d-studie fra Institut for Odontologi ved Aarhus Universitet.

19.12.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Forskning kortlægger, hvor i Afrika projekter for kulstofophobning har størst nytteværdi

En måde at begrænse koncentrationen af drivhusgasser i atmosfæren er ved at sikre, at kulstof bliver ophobet her på Jorden på den bedst mulige måde. Danske og sydafrikanske forskere har nu fundet en metode til at vurdere, i hvilke områder man kan opnå de største direkte og indirekte gevinster i forbindelse med projekter for kulstofophobning.

Morten Høyer er netop blevet hædret med Bunch-Jensens Æreslegat på 125.000 kroner for sin forskning i strålebehandling af kræft i lunger, lever og urinveje.

19.12.2013 | Forskning, Health, Health

Hæderslegat til kræftforsker fra Aarhus

Morten Høyer fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop modtaget et legat for sin forskning indenfor kræft.

Fra venstre mod højre ses Tejs Ehlers Klug, Tine Brink Henriksen og Simon Tilma Vistisen. Foto: Tonny Foghmar/Aarhus Universitetshospital.

19.12.2013 | Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin, Health

Hæder til forskertalenter og forskningsleder

Tre kliniske forskere blev den 17. december 2013 hædret for original forskningsidé, banebrydende resultat og god forskningsledelse. Hæderen blev uddelt af Aarhus Universitetshospital.

Bestyrelsesformand Michael Christiansen og rektor Brian Bech Nielsen. Arkivfoto: Lars Kruse / AU Kommunikation

18.12.2013 | Politik og strategi, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Bestyrelsen godkender budgettet

Bestyrelsen godkendte den 18. december universitetets budget for de kommende år. Det er uden tvivl det vanskeligste budget, Aarhus Universitet har vedtaget i nyere tid, siger bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Viser resultater 1 til 10 ud af 71

1 2 3 4 5 6 7 8 Næste