Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Sygdommen opstår ved fejlkodning af en enkelt aminosyre i natrium-kalium-pumpen. Billedet viser det ionbindende område i natrium-kalium-pumpen, hvor mutationen har indsat aminosyren arginin (grå med blå felter), der påvirker placeringen af en anden aminosyre, glutamat (grå med røde felter), så bindingen af kalium, vist som gule kugler, forstyrres.

27.03.2013 | Health, Ph.d.-studerende, Forskning

Ny forskning opklarer Conn’s syndrom

Forskere fra Aarhus Universitet har nu fundet årsagen til Conn’s syndrom, der er skyld i forhøjet blodtryk hos mellem en og syv procent af de mange, som har lidelsen. Resultatet er netop blevet offentliggjort i Nature Genetics.

Medicinsk kastration øger risikoen for blodpropper markant, viser ny forskning.

27.03.2013 | Forskning, Health, Ph.d.-studerende

Mænd behandlet for prostatakræft risikerer blodpropper

Forskere advarer mod bivirkninger af medicinsk kastration, der bruges til behandling af mænd med prostatakræft. Behandlingen øger risikoen for blodpropper markant, viser ny forskning fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Prodekan for videnudveksling ved Aarhus Universitet, Health J. Michael Hasenkam. Foto: Jesper Rais/AU Kommunikation.

25.03.2013 | Alle grupper, Forskning, Health

Læger skal samarbejde med industrien

Samarbejde med industrien er et adelsmærke, ikke en skamplet, for forskende læger, skriver prodekan for videnudveksling J. Michael Hasenkam i dette debatindlæg.

Ny forskning viser, at overraskende mange HIV-patienter har eller ønsker sig børn.

21.03.2013 | Forskning, Post doc, Health

HIV-smittede vil gerne have børn

15 procent af de HIV-smittede i Danmark ønsker at få børn – på trods af risikoen for at bringe smitten videre til deres afkom. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet.

Forskere skal nu se på, om danskerne kan forstå, hvad sundhedsvæsenet siger.

21.03.2013 | Forskning, Health, Post doc

Sundhedsbudskaber skal under lup

Forskere fra Aarhus Universitet skal nu undersøge, hvor meget befolkningen egentlig forstår af oplysninger om medicin, af indkaldelser til folkeundersøgelser og af andre vigtige budskaber fra sundhedsvæsenet.

Frank Viborg Mortensen er tiltrådt en stilling som professor i leverkirurgi.

21.03.2013 | Health, Navnenyt, Post doc

Professor skal styrke forskningen i leverkræft

Frank Viborg Mortensen, nyudnævnt professor ved Aarhus Universitet, forsker i metoder, som kan minimere skaderne efter operationer på leverkræftpatienter. Hans forskning er afgørende for, om flere patienter med leverkræft i fremtiden kan opereres og helbredes.

”Forskningskultur er noget, vi skal tale højt om for netop at få fælles fodslag. Symposiet bliver startskuddet til denne proces,” siger prodekan for forskning og talent og formand for Healths arbejdsgruppe, Lise Wogensen.

19.03.2013 | Alle grupper, Arrangement, Health

Internationale eksperter skal bidrage til forskningspraksis

Det er med deltagelse fra den store verdensscene for videnskabelig redelighed, når Health den 17. april er vært for et symposium om god forskningskultur. Symposiet skal inspirere til arbejdet med at formulere Healths egne retningslinjer for ansvarlig forskningspraksis.

Det var den aarhusianske forsker Tove Christensen, der modtog RoseLivPrisen og en check på 100.000 kroner.

18.03.2013 | Health, Post doc, Navnenyt

Stor sclerosepris til forsker fra Aarhus Universitet

Tove Christensen er blevet hædret for sin indsats mod sygdommen multipel sclerose. Med hæderen fulgte også en check på 100.000 kroner.

Professor Leif Østergaard modtager Monrad-Krohns forskerpris 2013. Med prisen følger også en check på 40.000 norske kroner.

15.03.2013 | Health, Post doc, PhD Vejleder

Monrad-Krohns forskerpris 2013

Monrad-Krohns forskerpris 2013 uddeles til professor Leif Østergaard, leder af Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab (CFIN), Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Tidligere klinikchef Peter Humaidan vender 1. juni tilbage til Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive. Foto: Regionshospitalet Viborg

15.03.2013 | Navnenyt, Health, Ph.d.-studerende

Fertilitetsprofessor på Regionshospitalet Skive

Aarhus Universitet og Hospitalsenhed Midt styrker fertilitetsforskningen med ansættelse af en professor på Fertilitetsklinikken, Regionshospitalet Skive.