Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

29.05.2015 | Administrativt, Alle grupper, Institut for Biomedicin

Nyhedsbrev 51 maj 2015

Kære alle Hermed et lidt kort nyhedsbrev med sidste nyt.

29.05.2015 | Administrativt, Alle grupper, Institut for Folkesundhed

Notat fra institutledelsesmøde den 30. april 2015

Læs notat fra institutledelsesmøde den 30. april 2015 på medarbejdersiden under Udvalg eller klik her.

AU, AUH, Region Midtjylland og Varian tog fredag den 29. juli 1. spadestik til Dansk Center for Partikelterapi. (Foto: Michael Harder, AUH)

29.05.2015 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Alle grupper

Et lille spadestik med en stor betydning

Fredag var en glædelig dag for kræftpatienter fra hele Danmark. Her blev første spadestik til Dansk Center for Partikelterapi i Aarhus nemlig taget. Centret skal fra 2018 udføre behandling med og forskning i partikelterapibehandling til kræftramte fra hele landet.

29.05.2015 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Nu er alle AU’s bygninger undersøgt for PCB

Der er ikke konstateret PCB-niveauer over den sundhedsskadelige grænseværdi i de knap 30 AU-bygninger, som hen over foråret er blevet undersøgt.

28.05.2015 | Arrangement, Alle grupper, Ekstern målgruppe

10 års eksportforskning lægges frem fredag

Fredag den 29. maj fremlægger forskere fra Aarhus BSS resultaterne af 10 års forskning om, hvad succesfulde eksportvirksomheder gør rigtigt. Det sker for fulde huse på Carlsberg Akademiet i København.

Ph.d.-prismodtagerne i et afslappet øjeblik. Her sidder en arkæolog, en psykolog, en jurist, en fysiker og en læge, som har beriget verden med ny viden om grænsemarkeringer, socialfobi, menneskerettighedsbeskyttelse, graphen og psykotisk depression. Foto: Jesper Rais
De fem ph.d.-prismodtagere og den ene af Holst-Knudsen-prismodtagerne. Fra højre: Mette Løvschal, Louise Halleskov Storgaard, Jens Overgaard, Mia Skytte O'Toole, Søren Dinesen Østergaard og Søren Ulstrup. Foto: Lars Kruse
Jens Overgaard fortæller her om sin forskning. Hans primære forskningsmål har været at udvikle stråleterapi, og han har en stor del af æren for, at mange patientgrupper i dag får en væsentligt bedre strålebehandling. Foto: Lars Kruse

28.05.2015 | Arrangement, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Prisregn i aulaen

VIP’er, TAP’er og indbudte gæster hyldede etablerede forskere og unge talenter, da årets Holst-Knudsen pris blev uddelt på Aarhus Universitet.

Behandling med blodtryksmanchet i ambulancen ser overraskende også ud til at virke på ældre patienter.

28.05.2015 | Forskning, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende

Ældre patienter har også gavn af blodtryksmanchet

En blodtryksmanchet oppustet i ambulancen på vej til ballonudvidelse på hospitalet kan reducere den skade, en akut blodprop forårsager på hjertemuskulaturen.

Jens Overgaard fra AU og AUH er blevet belønnet for sit mangeårige bidrag specielt inden for eksperimentel og klinisk kræftforskning.

28.05.2015 | Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin

Kræftforsker hædret med videnskabspris

Han har sat dansk kræftforskning på verdenskortet, og nu bliver Jens Overgaard fra AU og AUH belønnet for sit mangeårige bidrag specielt inden for eksperimentel og klinisk kræftforskning. Han modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2015.

28.05.2015 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Kræftforsker hædret med videnskabspris

Han har sat dansk kræftforskning på verdenskortet, og nu bliver Jens Overgaard fra AU og AUH belønnet for sit mangeårige bidrag specielt inden for eksperimentel og klinisk kræftforskning. Han modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2015.

28.05.2015 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Stanford-professor modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2015

Professor Jens Kehlet Nørskov, der er uddannet fra Institut for Fysik på Aarhus Universitet, men nu arbejder på Stanford University modtager Rigmor og Carl Holst-Knudsens Videnskabspris 2015 og dermed 100.000 kroner.

Viser resultater 1 til 10 ud af 74

1 2 3 4 5 6 7 8 Næste